Space Х изстреля капсула с манекена Рипли към МКС

При успех САЩ ще направят важна крачка към възраждане на полетите в Космоса
2 мар 2019 20:38,
76


Space Х успешно изстреля космическа капсула с манекен. Ако мисията бъде успешна, Съединените щати ще направят важна крачка към възраждане на полетите на американски астронавти в Космоса след 8-годишно прекъсване.

Космическата капсула "Дракон" беше изстреляна с ракета Фалкън от космическия център Кенеди във Флорида в присъствието на собственика на Space Х – Илън Мъск, пише Bulgaria ON AIR.

На борда е манекенът Рипли, кръстен на името на героинята на Сигорни Уивър от филма "Пришълецът". Рипли е с човешки размер. Той е със специален костюм със сензори за изследване на човешките реакции както и за следене на промените в средата на космическия кораб.

След излитането, изпълнителният директор на Space-X Илън Мъск заяви, че компанията вероятно ще търси търговски клиенти в бъдеще, но засега фокусът остава върху увеличаване на надеждността, безопасността и обслужването на нуждите на НАСА.

Целта на мисията е да се тества поддържането на жизнените показатели и други системи, необходими за превозване на астронавти.

Полетът ще е по-продължителен от обичайното, за да се направят различни изпитания преди скачването с международната космическа станция. Това трябва да се случи утре на височина около 400 км от повърхността на Земята.

Ако мисията бъде успешна, ще отбележи възраждането на американската космическа програма за астронавти, след като през 2011 година полетите със совалки бяха спрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
38
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Не философствай а виж истината , че никога американците не са били на Луната и няма скоро и да отидат. Китайците ще кацнат първи и след тях са руснаците.
14
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще правят изпитания как реагира човешкото тяло в космически кораб? Тези зад океана изобщо някога напускали ли са Земята? ахахахаха
13
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро група йчени са изследвали " лунните" камъни и се е оказало, че са с земен произход и тези велики учени веднага са запопнали да изучават как земните камъни са попаднали на Луната ! Отговорът е много ясен. Тия камъни са от Земята и никога не са били на Луната.
12
11
 
42
 
! Отговори
ха преди 5 години
Хаааа ! Интереснооо ! Сега правят изпитания с кукла за да изпратят космонавт в бъдеще време. А как са изпращали през миналия век и то уж чак кацали на Луната даже ! Цялата САЩ е една фалшификация.
11
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен, че може да качва на орбита над 15 тона товар, совалките могат да връщат на земята към 2 тона. Союз може да върне под 200 кг.
10
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обитаемите модули са изведени със совалки, на които багажникът има размери 18х5 метра. Капсулата Союз е един варел с размери 2,70х4 метра, в който се завират трима космонавти и багаж. Кабината на совалката побира СЕДЕМ човека плюс отзад е споменатият багажник с размери по-големи от ТИР.
9
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как са кацнали хора на Луната, а сега все още не могат да имат своя космическа станция?-Ти на колко годинки си?Международната космическа станция я построиха с американските совалки, които единствено можеха да превозват тежки и едрогабаритни модули и да ги монтират на орбита. Руският кораб Союз сравнен със совалка е като баничарка, сравнена с ТИР.
8
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двете държави са напред. Русия има единствената изпратена сонда към Венера, но атмосферата на Венера е била толкова киселинна, че сондата не може да кацне, разядена е докато се приземява. И все пак през времето в което е работела, докато падала към планетата изпратила доста данни.САЩ са единствените изпратили човек на Луната.
7
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и Китай си поделиха месечината, а Русия още си седи в Кримнаш и точи ножове срещу съседите си !
6
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изостават те. Скоро и учениците там ще пращат ракети до Луната за кръжока. А "напредналият" Росскоссмосс ще пише ръкописни отчети до Путин с молби за финансиране, че нямат пари за тонери за принтери си.
5
3
 
39
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Къде съм блял, че не съм разбрал, че през 2011 са спрели да пращат астронавти ...
4
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха САЩ са толкова назад че вече частна фирма създадена през 2002 изстрелваа повече ракети от Русия и те се връщат и кацат
3
5
 
42
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Важното е че ти яко напредваш
2
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ изостават от Русия в космическите програми. Как са кацнали хора на Луната, а сега все още не могат да имат своя космическа станция?САЩ изостават и в технологиите за атомните централи.
1
3
 
40
 
! Отговори
Дядо преди 5 години
Светът върви напред.