Space Х изстреля капсула с манекена Рипли към МКС

При успех САЩ ще направят важна крачка към възраждане на полетите в Космоса
2 мар 2019 20:38,
76


Space Х успешно изстреля космическа капсула с манекен. Ако мисията бъде успешна, Съединените щати ще направят важна крачка към възраждане на полетите на американски астронавти в Космоса след 8-годишно прекъсване.

Космическата капсула "Дракон" беше изстреляна с ракета Фалкън от космическия център Кенеди във Флорида в присъствието на собственика на Space Х – Илън Мъск, пише Bulgaria ON AIR.

На борда е манекенът Рипли, кръстен на името на героинята на Сигорни Уивър от филма "Пришълецът". Рипли е с човешки размер. Той е със специален костюм със сензори за изследване на човешките реакции както и за следене на промените в средата на космическия кораб.

След излитането, изпълнителният директор на Space-X Илън Мъск заяви, че компанията вероятно ще търси търговски клиенти в бъдеще, но засега фокусът остава върху увеличаване на надеждността, безопасността и обслужването на нуждите на НАСА.

Целта на мисията е да се тества поддържането на жизнените показатели и други системи, необходими за превозване на астронавти.

Полетът ще е по-продължителен от обичайното, за да се направят различни изпитания преди скачването с международната космическа станция. Това трябва да се случи утре на височина около 400 км от повърхността на Земята.

Ако мисията бъде успешна, ще отбележи възраждането на американската космическа програма за астронавти, след като през 2011 година полетите със совалки бяха спрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам кой колко полета има, но единствени руснаците до сега над 30 години нямат загинал човек. Когато някой го постигне това елате се обадете. А да не забравяме, че американците от 2011 не летят. Само качват товари.
54
4
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
рекоха:-"Да бъде Совалка!"..И айдее,тумба-лумба,фойерверки,впечатляващи стартове....и ПАК "Ден до пладне"!!..Утрепаха дузина и отгоре астронавти със Совалките и по стар обичай ги ЗАХВЪРЛИХА..Сега ПОРЕДНИЯ ШОУМЕН,така наречения "Мъск", подхваща ново шоу..За сега добре,но след няколко години ЩЕ СЕ ПОВТОРИ ураджийската история.Тоя ще изпотроши няколко стотици милиарди,след което ще се дръпне "в трета глуха" и следващия "КОРЕЙКО" ще поеме щафетата....ей това е!..-ВСИЧКАТА ИМ РАБОТА Е ШОУ!!!
53
4
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименкакво "ти казвам",бе дарлинг?!..аз само изразявам учудването си,че 50 години след сагата "американец ходи по Луната",ЗАПОЧВАТ експерименти с...манекени..виж омразните ти "рашки" примерно:-Те си поставиха цел и стратегия,и ги постигнаха.За това СЕГА те МОГАТ да качват и свалят хора до и от МКС,а янките НЕ МОГАТ!!!Защо?отговора е:-Защото ВСИЧКАТА им работа е такава-УРАДЖИЙСКА!Кенеди рече нещо ,и айдее..-"ЮРУШ НА Луната!"..Биха тъпана "ден до пладне",после умря работата..
52
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Голяма работа са тя спогони, особено, като ги правиха преди 70 години. Ама я ми кажи, ако отиде някой, започнее да копае нещо полезно от астероид и то в огромни количества, какво ще се случи? Ще му затворят бизнеса на Земята в някоя страна? Ами че ще си отвори в друга, кяото с радост ще приема евтини ресурси. Тея спогодни ще окапят мнооого бързичко :)
51
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоДобре че си ти, о мъдрий мъдрецо, та да ни кажеш на нас, глуповатите хорица ...
50
6
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не разбирам...След десетилетия "чутовен прогрес" на Щатите в "овладяването на Космоса",след титаничните "разходки по Луната",след сагата със "Совалките" ,сега се връщат В НАЧАЛОТО!!!"кучето Лайка" в американски вариант..?????...Защо?...Това е все едно сега да оставят смартфона и да се върнат към телефона на Бел....или фонографа на Едисон...нещо гнило има в тая работа ...Ама казва ли ти някой?
49
0
 
32
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Ха
48
2
 
40
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Най-мощната ракета е Сатурн5 като може да превозна над 140 хиляди тона.Руснаците именнно защото не успяха да направят подобна ракета, изгубиха битката за Луната.
47
6
 
40
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Написал си пълни глупости.Совалките имат около 200 полета и си свършиха идеално работата,за разлика от някакви ментета като Буран.Със совалките се пренася огромно количество товар като той е около 80% и затова струва около 240млн.$.Реално мястото в совалките струва около 43млн.$.На руснаците мястото в съюз струва 82млн $ ,но руската капсула е най-ужасното у неудобно нещо създавано някога.С новата Dragon капсула на SpaceX ,мястото ще струва 58млн $ и ще е ултра модерна.
46
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По международни спогодби всички богатства на космоса принадлежат на цялото човечество. Часните интереси са в пълен противовес с това и нищо добро няма да от цялата тази работа.
45
1
 
38
 
! Отговори
На плоскоземните преди 5 години
Мозъкът им е плосък!
44
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4А защо да не може, да е частна фирма? Или всичко трябва да е държавно контролирано и поръчвано?
43
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКъде били совалките... а къде са руските такива? къде е руската ангара? защо 60 години ползват един и същи бидон? и защо нямат ракета която да излезе от ниска земна орбита?
42
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55два са построени но само единия е летял тестово и дори той е незавършен защото няма животоподдържащи системи
41
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Построен е един единствен Буран, летя веднъж и го бракуваха. А иначе може да са планирали и десет, пък може да са си мечтали и за повече. На чашка. А да сравняваш Спейс Шатъл с ракета Протон, е като да сравняваш ябълки с крокодили.
40
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40: Совалките имат точно 135 полета. А проектът беше за 100 полета всяка. Протон има над 400 ( и доста от тях неуспешни), а пък колко имат на Союз кой ли ги е броил. Но говорейки за пари,совалките излязоха $196млрд, като всяко място в тях струваше $214млн.Руснаците сега вземат по $80млн на място, но в действителност им излиза към 35. Дори на СпейсХ в сравнение още излиза много скъпо и се опитват да свалят до към $60млн. Но те имат пари,за пробен полет, както при совалките, и правилно.
39
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишеш в гуглето сколько буранов было построено и на първо четене са 5 в сиво написани с номерата и в зелено да стендове и лаборатории. Така ,че не са 2
38
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Построени са 5 и 7 лаборатории повечето от тях летящи
37
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безмозъчните ни русофили гледам пак са се разбалбукали да възхваляват фалиралата руска мизерия... къде става дума за русия в статията бе шушумиги?
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46И са направили 2 броя не 10.