Кацането на Луната - скъпо, НАСА и Роскосмос действат заедно

Дадено е началото на експеримента "Сириус"
Обновена: 19 мар 2019 19:42 | 19 мар 2019 19:42,
80
Кацането на Луната - скъпо, НАСА и Роскосмос действат заедно
Снимка: Reuters

Роскосмос и НАСА постигнаха предварително неформално споразумение за полет до Луната, съобщава ТАСС.

Още по темата

"Бяха взети неформални решения и за полета в лунна орбита, и по кацането. Имайки предвид мащабните ресурси, които ще са нужни за осъществяване на проектите, те трябва да станат обект на международно сътрудничество", заяви  Дженифър Фогарти, официален представител на американското космическо ведомство по програмите за изследване на човека, цитиран от БТА.

НАСА и Роскосмос дадоха старта на руско-американския изолационен експеримент "Сириус".

В края на месец септември 2017 година в рамките на конгреса по астронавтика в австралийския град Аделаида беше подписано съвместно заявление на Роскосмос и НАСА, което свидетелстваше за намерението на партньорите да работят съвместно над реализацията на инициативи по усвояване на космоса. Ставаше дума за планиране на работата по създаването на посещаема станция в окололунното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КичашЗащо мутантът Петър Кичашки, който се е родил без крака има такава млада и красива жена - Милена Кичашка?Бате тая ако е красива не знам с какви крокозъбели се бориш ти.
59
1
 
1
 
! Отговори
JJIvanov warning преди 5 години
Заради холограмни и други оръжия контролирани от жестоки врагове имащи връзка с ликвидацията на живота в края на Палеозоя охраната на регион Марс Земя Луна НЕ Е ДОВОЛНА от нарочно развъжданите домашни хора обитаващи временно повърхноста с цел укрепване на биосферата с развъждане на домашни хора животни и растения.След години търсене най сетне са намерили регион с име China..
58
4
 
7
 
! Отговори
До А дали е така? преди 5 години
Не ,не е така ,просто си неук.САЩ тогава за всичките мисии Аполо са дали над 200 милиарда долара в период от няколко години.Такива пари в момента са немислими при положение ,че НАСА имат бюджет от 20 милиарда годишно ,а Роскосмос незнам дали въобще имат и бюджет.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отец Сергий ще помогне, колкото ХИЛЯДИТЕ КАПЕЛАНИ помогнаха на великата и непобедима американска армия да побеждава, да не бягат като бити пед.....
56
5
 
26
 
! Отговори
А дали е така? преди 5 години
Като слушам постоянно колко е скъпо и колко е трудно и сложно да се изпрати апарат с хора на луната и започвам да си мисля, че краварите наистина са го фалшифицирали това ходене до там. Днес е сложно и скъпо а през 1969 е било лесно и евтино ;-))
55
2
 
15
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Мъск го НЯМА в споразумението, дори не е споменат ...... няма ги и 9 / деветте / частни компании които помагали на НАСА да стигне до Луната ....... Защо ли ? Знаем че Путин избра Тръмп за президент на великите САЩ .... а ръководството на НАСА да не би Рогозин да го е подбирал ? Хахахаха
54
4
 
15
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Какво са 180 млрд. за САЩ, които харчат 600 млрд за армията си годишно, а по време на войната с Ирак достигнаха колосалната сума от над ТРИЛИОН долара. Програмата за Ф35 докосва трилиона... пък някакви шориошки папгали повтарят едни 180 млрд, които не са и толкоз, доста по-малко, но нищо ще се направим, че сме *** да приемем сумата. Совалките бяха по-скъпи и знаем как завърши всичко... така че, кравоглави-кухороги, по-тихо, че се излагате...
53
5
 
16
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
г-н Инженер, нищо отвратително няма. Хората работили, ами работили са, но тогавашната твхнология е нямала нужните възможности.Ракета с нужните параметри няма все още, да не говорим за преди 60 години, когато всичко е било по-тежко и по-трудно. Ще почакаме още малко и някой луд руснак ще се навие да седне в лунният модул... и ако е рекъл Бог човек за първи път ще стъпи на Лунната...
52
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да бъде! Първо на първо, ракетите на Мъск не само са по - големи, по - сигурни, по - далече летят, но и са десетки стотици пъти по - евтини от космическите таксита ;)))Рапонииии, рапони евроатлантически, кога ли ще се научите да мислите със собствените си глави... Значи Роскосмос измъкна контракта за ходенето до луната от всемогъщия Мъск ;)) Сега ще го включат в проекта за да не го излагат - ще му дадат да произведе електрокарите, дето ще возят космонафтите и астронафтите до ракетата ;)
51
0
 
2
 
! Отговори
До един от 80% преди 5 години
До Анонимен 51Когото се напънеш другия път да съчиниш нещо толкова умно, внимавай да не разкаляш терена. Страх ме е да попитам, да не започнеш мисловни напъни, за компетентното ти мнение за "Дейли Телеграф" и "Телеграф", както и за ITT...
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия може много да помогне на НАСА. Роскосмос има на щат един поп отец Сергий настоятеля на храма Свети великомъченик Георгий Победоносец в град Байконур който ръси със светена вода и чете молитва за успех преди излитане на ракетата. НАСА не разполага с такъв гениален тесен специалист.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой с "доказателства" че планетата е плоска, от рода на "гат са кача на Шипка, виждам заралиите" ?!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БКПЗааааащото са луноходи и мисията им е да събират максимално количество информация, т.е. докато не се разпаднат. Няма грам смисъл, да се правят системи за "завръщане" ...
47
14
 
17
 
! Отговори
БКП преди 5 години
***, на луната може да се кацне , но обратно не може да се излети!!! Защо руският и китайският луноходи не се завърнаха??? Американците никога не са кацали на луната, камо ли да се върнат обратно на земята!!!
46
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво очаквате от руснаците? Всичко им е фалшиво, старомодно и изостанало. То само като им видиш как се казва държавната им информационна агенция ТАСС и ти става ясно колко им е акъла. Първо вече няма телеграф второ няма и Съветски Съюз ама те си живеят в съвсем други измерения и в съвсем друг паралелен свят, даже и се гордеят със своята изостаналост.
45
1
 
5
 
! Отговори
Кичаш преди 5 години
Кичашки е *** от Враца или Видин, не помня точно.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПектанМММ, да съгласен съм с номер 45!!!
43
5
 
5
 
! Отговори
Кичаш преди 5 години
Защо мутантът Петър Кичашки, който се е родил без крака има такава млада и красива жена - Милена Кичашка? Защото е перспективен coрoсоиd, директор на НПО, което се занимава с подривна дейност срещу BG.
42
0
 
2
 
! Отговори
Драган преди 5 години
Мисля... че коментар 45 е много мъдър и точен!Аз не съм го писал, ама ви казвам, да го прочетете и хареста!И харесайте и Пюдопай!!!!
41
3
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Бе ей! Кой сложи минусче на предния коментар! Той много явсно ви показва, за какво става въпрос!