Това, което знаем за Вселената – погрешно. Тя се раширява много по-бързо

Учените са изненадани
25 апр 2019 22:10, Нели Христова
245
Това, което знаем за Вселената – погрешно. Тя се раширява много по-бързо
Снимка: Pixabay

Вселената се разширява с доста по-голяма скорост, отколкото учените някога са предполагали, това съобщиха от НАСА.

След изследване на данни, получени от телескопа "Хъбъл", станало ясно, че Вселената се разширява с 9% по-бързо отколкото трябва. А това ще доведе до нови главоболия за астрономите, които трябва да се заемат с измислянето на нова физика, която да обясни странното поведение на Космоса.

Скоростта на разширяването на Вселената се нарича Консанта на Хъбъл и стои в основата на цялата астрофизика и разбирането ни за Космоса. По думите на професорът по астрономия от университета Джон Хопкис, Адам Рийс, процентът е толкова голям, че не може да бъде пренебрегнат като проста грешка. "Не очаквахме подобно нещо", категоричен е той.

В последните години, колкото повече учените научават за Вселената, толкова повече нови грешки се появяват. Колкото повече наблюдават Космоса, толкова по непредвидимо се държи той. Астрономите дори стигат до там, да започнат да се чудят, дали абсолютно всичките ни предположения правени някога за Вселената не са напълно погрешни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 4 години
От погрешно, по-погрешно :)
224
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 4 години
*** Христова бихте ли посочила линк към конкретната научна статия?Щото с същия успех може да докажете съществуването на дядо коледа или баба яга.
223
2
 
2
 
! Отговори
коя преди 4 години
слънчеви системи,галактики,вселена или вселени/нова теория/ та коя вселена.А и Хабъл видя ли някъде дядо господ
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се,как се разширява Вселената,като,доколкото съм запознат,Тя няма един единствен център,а принципно, разширяването е от гледна точка, на всяка една произволно избрана "точка" от нея,което показва,че става въпрос за "движение",в което разширяването е само един частен случай на Относителността?!
221
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
А най-подиграваният руснак в Русия доказа хипотезата недоказана 120 години и всичко свързано с нея недвусмислено доказва формата на вселената, формата на всяка планета и гравитационните вълни .... Та за какво си говорехме, а за *** руснаци. Е не са ... особено този ...
220
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апартаментите на властта се разширяват все повече.
219
6
 
4
 
! Отговори
До Булшит преди 4 години
Демек ,какво искаш да ни кажеш ? Земята е плоска ,а отгоре има брадата личност ,която ни контролира ли ?
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 216Миг да обърна словореда на изказването ти и да "достигна" до същите изводи. Малко факти, няма да навредят на "аргумента" ти!
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9% не е "много по".. Но както и да е.
216
9
 
5
 
! Отговори
Булшит преди 4 години
Никой от тук пишещите не е бил във космоса. Що няма една камера която да предава на живо от луната примерно.Нещата не са такива каквито ни ги представят.
215
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът може би е със съвсем друг отговор. Никога, ама никога не са се замисляли сериозно - доколко "константите" са наистина константи? Защото тези "непоклатими величини" , твърде просто и лесно дават отговор на всичко което изучаваме! Вероятно изучаването и обясняването на Вселената е възможно само от външен и абсолютно независим от нея наблюдател, например Господ!
214
12
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
Гледайки от Земята няма как да разберете кой знае какво, ама мъртвородените не могат да пътуват в космоса.
213
5
 
3
 
! Отговори
До 217 преди 4 години
Пии си хапчетата пич.
212
8
 
15
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Добре че писанията на разни във форума не се виждат от други държави като САЩ и Канада...иначе щяха да се побъркат ако ви видят какви сте велики учени и как са ви изпуснали
211
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вселената не се разширява.....................................разширявала се като балон................хаха......................голям смях..................глупавата теория на оня католически поп-йезуит .............Жорж Льометър!!!
210
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земята е плоска и е разположена в диаметралното сечение на прозрачна сфера. Тоест над нас има купол и под нас също. Прозрачна топка разделена по диаметъра от плоската Земя.
209
1
 
33
 
! Отговори
Кубрат СуШев преди 4 години
Това което знаем не е погрешно, защото нищо не знаем
208
15
 
14
 
! Отговори
Бай ТАнас на кюшето преди 4 години
Космосът е 3D холограма. Всичко е измислица.
207
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципа е ясен, след като коригираш една константа с 9% не виждам какво толкова фундаментално ще се промени тук, че даже трябва да трябва да правим секта заключения, че науката е грешала за всичко. Науката се променя, тя не е статична - трагедия е ако спрем да търсим истината, тоест приемем че писанията на някой гуру-шаман са неоспорима истина.
206
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите както винаги под тези статии са пълна балканска трагедия..