Това, което знаем за Вселената – погрешно. Тя се раширява много по-бързо

Учените са изненадани
25 апр 2019 22:10, Нели Христова
245
Това, което знаем за Вселената – погрешно. Тя се раширява много по-бързо
Снимка: Pixabay

Вселената се разширява с доста по-голяма скорост, отколкото учените някога са предполагали, това съобщиха от НАСА.

След изследване на данни, получени от телескопа "Хъбъл", станало ясно, че Вселената се разширява с 9% по-бързо отколкото трябва. А това ще доведе до нови главоболия за астрономите, които трябва да се заемат с измислянето на нова физика, която да обясни странното поведение на Космоса.

Скоростта на разширяването на Вселената се нарича Консанта на Хъбъл и стои в основата на цялата астрофизика и разбирането ни за Космоса. По думите на професорът по астрономия от университета Джон Хопкис, Адам Рийс, процентът е толкова голям, че не може да бъде пренебрегнат като проста грешка. "Не очаквахме подобно нещо", категоричен е той.

В последните години, колкото повече учените научават за Вселената, толкова повече нови грешки се появяват. Колкото повече наблюдават Космоса, толкова по непредвидимо се държи той. Астрономите дори стигат до там, да започнат да се чудят, дали абсолютно всичките ни предположения правени някога за Вселената не са напълно погрешни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 212Май говориш за себе си и обкръжението ти.
204
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днешните учени са на ниво тип седи си пещерния човек преди16 000 години край оганя някъде примерно в Португалия и разказва какво е примерно в Австралия на база кучето Ако което е настъпил Слез като е ял страни гъби (с видения)
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ти къса сондата.
202
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 209 А дали е вълна ? И Това във абсолютно всякаква среда среда ли важи ?Реално Нищо нямаш бе хомеопат
201
10
 
2
 
! Отговори
И все пак е плоска преди 4 години
Земята е плоска. А България като част от земята също е плоска.И като и те е плоска е като една тепсия.И като е на тепсия е лесна за поднасяне.И щом е поднесена ,следва да е лесна за консумиране.Щом е лесна за консумиране то тя вероятно е изконсумирана.И е останала само тепсията ,която е плоска и е част от планетата от коетото следва че и тя е плоска. И като е част от вселената значи че тя вселената е също плоска. Само ние си мислим че сме триизмерни а другите плоски.
200
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама имам мерилка която мери изменението на вълната на светлината и благодарение на това, че разбирам доплеровия ефект, което ми казва накъде се движи нещо спрямо мен, мога да правя изводи за вселената. Драконите може ти да си вярваш в тях, ако решиш да се образоваш научи кой е Хъбъл и за какво е взел Нобелова награда.
199
12
 
9
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Освен че БСП пак ще падне на изборите нищо друго не е сигурно
198
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при положение че нямаш каквато и да е константна мерилка отмерваща нещо дето него знаеш какво е ....Теорията че там има дракони е точно толкова сигурна колкото всяка друга ...
197
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под статията се вижда колко е изпрос.тяла нацията. Няколко умни хора, които най-вероятно ще емигрират или са емигрирали вече поради невероятната прос.тотия на огромната маса от неуки чалгари, за които науката е някаква магия и измама.
196
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 200 години всички тия уж учени ... ще бъдат наречени средновековни диваци вярващи че земята ъъъъъ вселената е плоска
195
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно цялата наука Астрономия днес е базирана върху предположения и "логично изглеждащи" теорииАбсолютно всички транзистори в компютъра ти също, обаче работят май, а?
194
1
 
6
 
! Отговори
КосмУнафт преди 4 години
Абсолютно цялата наука Астрономия днес е базирана върху предположения и "логично изглеждащи" теории ... и опитите на всеки един "астроном" да блесне с някаква сензация и да публикува "шокиращи разкрития" за заобикалящия ни космос за да си издейства местенце в списъка на великите учени а днешно време да си спечели по - щедри спонсори и слава в академичните среди .Докато се стигне до : ....... дали абсолютно всичките ни предположения правени някога за Вселената не са напълно погрешни.
193
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** всякакви най тъпитe вярват и в кoмунизма и че русия има бъдеще ....
192
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Истината е, че в нищо няма смисъл. Затуй поне едене и пиенье на корем да има. Да минава живота по- безболезнено.
191
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време в училищата се учеше физика, днес явно ви учат, че мнението ви е много важно дори и нищо да не разбирате. Хората говорят за Хъбъл, доплеров ефект и космически хоризонт, *** пак най-голям астроном дойде и едно време имашо дракони по картите, нищо не разбиратр вие. Браво ***, и астроном си и аграр си!
190
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време на като са рисували картите До там до кадето сме ходили е общо взето точно..... а на татък има ДРАКОНИ Та и сега просто имаме банда надути недоучени дрънкашти теории за космоса .... По зле са и от тия дето вярват в хомеопатията
189
1
 
4
 
! Отговори
Матричаря преди 4 години
Всичко е плод на човешката фантазия. Няма нищо представяме си това което искаме да видим. Няма материя няма време . В общото уравнение е равно на нула.
188
0
 
1
 
! Отговори
============ преди 4 години
...По думите на професорът по...Май май, някой е отсъствал от часовете по БЪЛГАРСКА ГРАМАТИКА!!!!
187
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може и да сме вече в черна дупка. От другата страна на събитията.От някъде смуче материя ,затуй набъбва.
186
1
 
1
 
! Отговори
Платон преди 4 години
Ето как се определяла инфлацията.Получих прозрение.Обаче щом всичко се разширява значи че ни се разширява и .....всичко.