НАСА обяви името на лунната си мисия - "Артемида"

Избрано е името на гръцката богиня на Луната
Обновена: 14 май 2019 11:03 | 14 май 2019 11:03,
60
НАСА обяви името на лунната си мисия - "Артемида"
Снимка: Reuters

Американското космическо ведомство кръсти новата си програма за изпращане на астронавти на Луната "Артемида", предадоха Франс прес и ТАСС.

Още по темата

Американци търсят финансиране за нова мисия до Луната

От НАСА са избрали това име, тъй като Артемида е древногръцка богиня, сестра на Аполон, чието име бе използвано за първата лунна програма на САЩ през 60-70 години на миналия век.

Артемида е сестра-близначка на Аполон и е богиня на Луната. В страницата на НАСА в Туитър се изтъква, че нейното име ще бъде използвано за програмата за завръщането на американски астронавти на Луната към 2024 година, като на нейната повърхност за пръв път ще стъпи жена, предава БТА.

На 16 юли 1969 година НАСА изстреля с помощта на ракетата "Сатурн 5" космическия кораб "Аполо- 11". Спускаемият апарат на експедицията осъществи първото в историята кацане на Луната на 20 юли същата година. На повърхността на естествения спътник на Земята стъпиха астронавтите Нийл Армстронг и Едуин Олдрин, припомнят агенциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уау, имаме жив екземпляр на плоскоземец в коментарите.
28
0
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Твоят комп да не е за 1000 евро ? Не завиждай на тези дето са си намерили евтини компютри
27
7
 
9
 
! Отговори
До 21 рашка мюсюлман преди 4 години
Ама какъв ник само си сложил ! Ах как звучи нежно нежно женствено такова едно! Така модерно по атлантикосоросогендарско ! Штъскинъ
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за всичко са виновни китайците, откакто почнаха да правят компютри за по 50 $ всякакви полуграмотни индивиди почнаха да се изявяват в интернет
25
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До като тук пишат сороси , ще има неграмотност , лъжи и гейщина !
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До рашка мюсюлманскастига с тези глупости, невежи сте вие, на нас са ясни мейнстрийм теориите и това което ни е казано в училище. не сме пропуснали часове,бъдете спокойни. това за което става въпрос, че за едно наблюдателно око, пропуските в тези теории са ясни. ние знаем, какво знете вие , но вие не знаете какво знаем ние, и затова не въприемате нищо освен това с което са ви промили мозъците. имайте малко повече критично и самостоятелно мислене, не вярвайте само на това което ви показват.
23
1
 
10
 
! Отговори
HELL преди 4 години
Айнщайн е прав!!!!Човешката глупост е безгранична. Безгранично вярвате на лъжи и то собствените които измисляте.КРАЯ НА СВЕТА - да, но за човечеството заради невежеството. Планетата продължава и без тази раса! COOL
22
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвременната астрономия става модерна в средновековието, след Инквизицията. Преди това се е вярвало, че земята е плоска. Появили са се масоните и са създали псевдонаука наречена астрономия. За мен тя е толкова наука, колкото и астрологията и зодиите. Досега няма нито едно доказателство, виждаме само различаващи се снимки на земята правени на фотошоп и клипове на Кубрик. Как през 1970 размерите на континентите са различни от сега ? Снимките го показват. Гледайте в Гугъл, една реална снимка няма.
21
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък ще ви кажа, че цялата астрономия е сайфай, и се базира само на догадки и изчисления, но на фалшива основа. Една формула може да работи, но това не означава, че доказва нещо, ако основата е невярна. Приливите и отливите били от Луната..Значи тя премества трилиони тонове вода, но вас не ? А водата в реките ? Всичко това са теории, които никога не могат да се докажат. Както и гравитацията е все още не напълно разбрана. Има технически формули, но те не дават отговор как наистина действа.
20
17
 
14
 
! Отговори
рашка мюсюлманска преди 4 години
Какви русофилски неграмотници и невежи пишат тук, не е истина.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Даже се учудва, че има хора които задават този въпрос, как така видиш ли едната страна на Луната била невидима, абе ти на училище ходил ли си?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Хахаа ти се "самолайкваш" браво като се те учили глупости и то съвременни лъжи, защото отричате истината. Това което си писал е ТОЯТА ПАРАЛЕЛНА ВСЕЛЕНА *** празноглавий!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16"СТАТИЧЕН САТЕЛИТ" Е ЛУНАТА ВИНАГИ СЕ ВИЖДА ЕДНАТА СТРАНА НА ЛУНАТА ИМА ОРБИТА ОКОЛО ЗЕМЯТА И СЕ ОТДЕЛЕЧАВА,ЗАЩОТО МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ЗЕМЯТА ОТСЛАБЛА
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Естествено че се върти и около оста си, но за лоната е характерно т.н. "синхронно въртене", което ще рече че времето необходимо за ротация е равно на времето за което обикаля земята, поради тази причина за нас е видима само едната част на луната т.е. по-близката
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХааххахаТука все НЕВЯРВАЩИТЕ ама защитници после на САЩ и "демокрацията" им!Само факт ВЪЗДУХА НЕ СТЕ ГО ВИЖДАЛИ НИКОГА АМА ГО ДИШАТЕ И ЗНАЕТЕ, ЧЕ Е ТУКА НЕБЛАГОДАРНИЦИ КЪМ ПЛАНЕТАТА. АЙДЕ ДА СПРЕТЕ ДА ДИШАТЕ ЗА ДА ВИДИМ ДАЛИ ЕВОЛЮЦИЯТА ПОЗВОЛЯВА НА ЧОВЕК ДА ДИША БЕЗ ВЪЗДУХ.ТАКА, ЧЕ ЕДНО Е ПОКАЗАНО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО КАЦАНЕ , СА СКРИТИ ОРИГИНАЛНИТЕ КАДРИ
14
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така задната част не Луната, никога не може да се види ???Тя не се ли върти около оста си, или искате да ми кажете, че стои неподвижна, но се върти със земята. Това са пълни глупости. Тук има нещо гнило, което НАСА прикрива. А това, че не се стъпвали, е пределно ясно дори и на баба ми.
13
2
 
12
 
! Отговори
Умен като US-еец преди 4 години
Артемида (на старогръцки: Ἄρτεμις) е древногръцката богиня на лова, плодородието, богиня на женското целомъдрие, покровителка на всичко живо на земята. Тя дава щастие в брака. Самата тя е девица. Нейния символ е Луната!!!Само във вашето целомъдрено от мисъл издание се прави такъв превод.Нито една световна агенция, включая ТАСС, не е дефлорирала вашата неграмотност!В случая Луната ще остане целомъдрена!Палчетата долу и да садиме пиперо!
12
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак ли ще гледаме холивудски шарлатании снимани в студио, представени за истински ?не разбрахте ли че никой никога не е стъпвал на луната, поради причината, че луната не е твърдо тяло, а холограма. на светлината все още не може да се стъпва.
11
10
 
11
 
! Отговори
Честен преди 4 години
А САЩ - ЧЕСТНИ ли са?Защо не си сложат ръка на сърцето и си признаят: Извинявайте, но в през ония години на " студената война " , трябваше да вдъхнем малко оптимизъм у американците и ...... ПОСЛЪГАХМЕ. НЕ СМЕ КАЦАЛИ НА ЛУНАТА, това е истината.Сега обаче, правим всичко възможно да сме НАИСТИНА ПЪРВИТЕ.ЧЕСТНО!п.п. Е ?????
10
15
 
12
 
! Отговори
Аполо Кубрик преди 4 години
Джеймс Камерън ще пише сценария и ще ръководи снимките.