Климатичните аномалии в Арктика: Вместо нормалните 4°C цели 21°C

Кучешки впряг, който обичайно си пробива път през снега, сега гази в разтопения лед
Обновена: 23 юли 2019 14:31 | 23 юли 2019 11:10,
112

В градчето Алерт в канадската тундра никой не очаква да му е топло. В крайна сметка, средната температура за юли  месец е 4 градуса .

Това е най-северното населено място на Земята и е покрито със сняг и лед дори и през лятото.

Лятото обаче донесе рекорди и в Алерт - температурите стигнаха 21 градуса, предава DW.

Последните месеци нанесоха много поражения на Арктика. Доклад отбелязва, че глетчерите в Гренландия се топят доста по-бързо.

Един клип от климатолог показва истинския мащаб на това как климатичните промени се отразяват на природата.

Кучешки впряг, който обичайно си пробива път през снега, сега гази в разтопения лед във фиорда Айгелфилд.

Учените алармират, че това лято е предупредителен сигнал за климатичните промени. Още едно доказателство е и фактът, че горски пожари има дори и в Аляска и на полярния кръг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като препечатвате снимка от чужди сайтове , най-вероятно без разрешение, поне четете коментарите. Специално за тази пише, че е умел фотошоп
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига хленчили бе хора.Нали най-важно е да създаваме условия за печалби на супербогаташите.Да могат да печелят от добиви на полезни изкопаеми,от изсичането на горите и засяване на тяхно място ГМО култури.Да бетонират планетата със строежи.Когато подобна алчност бъде забранена и наказуема с най-тежки присъди,тогава може и нещо да се промени.А също и да бъде създаден контрол на раждаемостта и броят на хората ограничен в разумни рамки
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АМАН !!!то такива малумници как да видят,като по рождение са мозъчни иншалиди...и не виждат,а е толкоца очевадно какво става....как да видиш...
91
0
 
5
 
! Отговори
Тафтолог преди 4 години
Гренландия ще бъде отново зелена земя
90
27
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
привет от ГерманияАми с тези ядрени опити на северна Корея и на русия нищо хубаво не ни очаква , само климатични и екологични катастрофи !
89
0
 
17
 
! Отговори
агент Хари преди 4 години
Така се случва когато кметове на големи градове като Хари-агента изсякоха 2000 дървета в града.
88
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 69"със сигурност ние планетата не може да унищожим ,но тя нас може "Голямо "смирение", голямо чудо. Хората са се заселили навсякъде, от екватора почти до полюсите. Горите се изсичат, реките са отровени, в океаните има пластмаси. В атмосферата се изхвърля какво ли не, не само СО2. Изчезват видове. Темповете на това безобразие се увеличават. Какво разбирате под "унищожаване" на планетата? Скалите може и да останат. Само сляп не може да види, че човекът е фактор на тази планета.
87
11
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До АМАН !!!къде са тези евреи и кои са дето са ти взели пари за това за което говориши какво от това ако са ти взели ?вземи и ти на тях за нещо какво те спира?все някой ви взема а вие не можете на никого нищо да вземете що такадраги еснафчета и плиткомозъ.чета?все някой ви е виновен и ограбва много сте добри на въображаеми врагове и въображаеми лоши които ви дебнат и завличат с нещо
86
14
 
18
 
! Отговори
АМАН !!! преди 4 години
АМАН от тези евреиски глупости за някакво си глобално затопляне !!!тези глупости за глобалното затопляне ги слушам от 1980 !ледовете щели да се разтопят и океана да ни залее .... е 40 години по късно нивото на океана не се вдигна и с милиметърсамо дето евреите сега ни събират еко-данъци !!!
85
0
 
0
 
! Отговори
Ще оцелеем в BG преди 4 години
До До Ще оцелеем в BGТи си като тези умници,които са много умни,но не искат да обяснят с какво повече и като тези всичколози по кръчми и барове,които се пенят на футболен мач и крещят на всички как ще играят по-добре от "онзи некадърник на терена",но не те са на игрището а са в ролята на отделният зрител.Почвай да обясняваш,ще чета с интерес.
84
1
 
0
 
! Отговори
Ще оцелеем в BG преди 4 години
До До Ще оцелеем в BGЕ,аз съм написал,че съм имал сън.Не съм учен,не правя прогнози.Да си вникнал в прочетеното от мен.Вярвам в климатичните промени,не вярвам сляпо на пропагандата.То е като при хората-ако някой те излъже и пострадаш от това после и сто истини да ти каже ще се съмняваш в него.Хората слушат за климатичните промени от същите медии и политици,които ги лъжат за маса други неща.Вникни в написаното от мен.Наивен съм,значи ***.
83
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кофти. За Арктика. Тука засега сме си ок.Китай да спрат да горят въглища като ненормални(70% от въглищата на годишна база горят там). САЩ да спрат да изпускат парниокви газове(40% от световното повишаване на температурата е от там). И всичко ще си дойде на мястото. Иначе и Евро 5846 стандарт няма смисъл.
82
6
 
6
 
! Отговори
До Ще оцелеем в BG преди 4 години
Мдаа това е новата мантра! Преди беше, че климатични промени нема и сега от едно известно време насам да бе то май май ама само май климатични промени има, но, но и още едно, НО тия климатични промени не са предизвикани от човечеството! Баце кат си без акъл то е за винаги! Тебе кат те чета явно немаш много много! КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ ИМА И ЗА ТИЯ СЕГА Е ВИНОВНО САМО ЧОВЕЧЕСТВОТО! Това е истината баце!!! Но нямам време да ти обяснявам защо е така! А и мястото не стига баш тука да ти го обясня!!!
81
1
 
5
 
! Отговори
Бъдещето преди 4 години
До Анонимен "Слънцето ще изгрее от север".В Русия знаят и взимат това насериозно,затова и наливат средства в северните си ширини.
80
2
 
7
 
! Отговори
Ще оцелеем в BG преди 4 години
До ...Много отдавна имах един сън...че слънцето над родният ми град изгрява от Север.Приеми първото ми изречение като бълнуване на луд човек.Климатични промени има,но не заради хората.Половин Южна Европа е с тенденция към пустиня,поради изсичането на горите най-вече.Замърсяването на водите е истинска трагедия,другото се поправя.
79
8
 
10
 
! Отговори
Jo преди 4 години
Стига сте лъгали хората с това затопляне бе... ей това DW е голяма пропагандна машина!На Антарктика има както студени, така и топли периоди
78
2
 
8
 
! Отговори
мрън-мрън преди 4 години
Мен ме е страх единствено от инфлацията.
77
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобална е само глупостта.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шъ съ Очудя га в Ангола падне сняг.
75
0
 
2
 
! Отговори
232 преди 4 години
Ама то ве1е нищо не е същото ....