Microsoft и Мъск заедно в създаването на изкуствен интелект

Компанията на Бил Гейтс налива $1 милиард в OpenAI
25 юли 2019 17:45,
28
Microsoft и Мъск заедно в създаването на изкуствен интелект
Снимка: Reuters

Технологичният гигант "Microsoft" ще инвестира колосалните 1 млрд. долара в проект на създателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който цели да репликира човешкия мозък като изкуствен интелект, предават световните технологични медии.

Още по темата
OpenAI - компанията на Мъск, която трябва да разработи първия AGI или artificial general intelligence - общ изкустен интелект, е създадена през 2015 година и в нея работят едни от най-брилянтните мозъци на нашето време.

Разработчиците разказват, че разликата между общия изкустен интелект и ИИ, който познаваме днес еq че този на Мъск и компания ще може да научи и развие множество способности и когнитивни функции, вместо само един тип.

OpenAI има мечта - да свърже човешкият мозък и всичките му особености и капацитет в един синтетичен вариант.

"Създаването на AGI ще бъде най-важното технологично развитие в историята ни. Потенциалът му е безкраен и ще използваме парите, за да го разработим", коментира директорът на компанията Сам Алтман, цитиран от bTV.

"Microsoft" и OpenAI ще си партнират в създаването на технологията на този тип суперкомпютри, които ще използват новия изкуствен интелект.

До момента екипът, изграден от Мъск, е постигнал огромни успехи, като разработеният от тях ИИ е успял да поведи най-добрите играчи на "Дота-2" в света - една от най-трудните стратегически компютърни игри.

Решението на Мъск да се впусне в създаването на общ изкуствен интелект обаче изненада повечето от неговите последователи, защото той неведнъж е предупреждавал за опасностите, които идват със изобретяването на самообучаващ се ИИ и как той може да бъде по-опасен и от ядрените оръжия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари