НАСА възобновява пилотираните си полети до МКС

От 2011 година насам американците летят с руски ракети
11 окт 2019 12:56,
45
НАСА възобновява пилотираните си полети до МКС
Снимка: Pixabay

Американското космическо ведомство възнамерява да възобнови пилотираните си полети до Международната космическа станция /МКС/ в първата половина на 2020 година, съобщиха световните агенции.

Още по темата
Те цитират изявление на ръководителя на НАСА Джеймс Брайденстайн, направено по време на посещение на предприятие на американската компания "Спейс екс" в град Хоторн, щата Калифорния.

"Уверени сме в това, че през първата половина на следващата година ще бъдем готови да изстреляме американски астронавти на американски ракети към МКС", заяви Брайденстайн. Той изтъкна, че приоритет на космическото ведомство е "изстрелването на американски астронавти на американски кораби от американска земя".

Ръководителят на НАСА предвижда в близките месеци оборудването да бъде доставено на космическата площадка в Кейп Канаверал в щата Флорида.

НАСА прекрати собствените си пилотирани полети през 2011 година след приключването на програмата на космическите совалки. Оттогава американските космонавти се отправят до Международната космическа станция с руските космически кораби "Союз". Договорът на НАСА с "Роскосмос" изтича през 2019 година.

Понастоящем в САЩ частни компании разработват два космически кораба - "Старлайнер" на "Боинг" и "Пилотиран Дракон" на "Спейс екс", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До *** мозъциЕ тогава как ще обясниш изгрева и залеза.Фазите на луната
22
0
 
1
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До бобиНачи руснаците правят ракета с метаново.И те гледат тънката лайсна
21
21
 
5
 
! Отговори
Овчи мозъци преди 4 години
земята е плоска и не се върти !всеки пилот или моряк ще ви го потвърди - на радарите на корабите се виждат обекти отдалечени на 350 км - ако земята беше глобус това щеше да е невъзможнопилотите като излетят не правят постоянно корекция на височината - ако земята беше глобус трябваше постояно да натискат надоло самолетакитайците продават жироскопи за 120$ - купете си и го сложете на масата - ако земята се въртеше жироскопа щеше да се мести - това не се случва !евреите ви лъжат като деца
20
1
 
4
 
! Отговори
фигаро преди 4 години
дочакахме падането на бай Тошо камуниста ще дочакаме и първата стъпка на Марс .
19
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Sichtpunkt"медведа остава без мед!"Един старт на Съюз 2.1б струва 19 милиона долара по днешни цениФалкон 9 би трябвало да падне цената от 50 до около 5 мил $ примерно 2020 но до сега нито Дракона(кораба) нито Фалкона(ракетата) са сертифицирани за полети с хора. Разработва(до 2-4 години) се Съюз-5(новото название не мога да го произнеса име на някаква река в сибир) който е еквивалент на еднократен ФалконСледва Съюз-5(4-6 год) с метанов двигатели накрая концепция Байкал за многократност
18
0
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Боби (номер 14)Точните имена трябва да си спомня, не знам всички наизуст.Обаче един от астронавтите сам разказваше как видял светещи обекти прелитащи бързо.Впоследствие се оказало, че зрението му било увредено. А светещите точки, които ги помислил отначало за НЛО са били космически заредени енергийни частици които са му се прожектирали директно в центъра на зрението в церебралния кортекс на мозъка!
17
4
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Боби (номер 14)Боби, поинтересувай се от биографията на всички астронавти от програмата Аполо, летели до, и кацали на Луната, особено в частта след връщането им.Да не кажа голяма дума, почти половината от тях са изкукуригали, видяли "извънземни" и "НЛО", разболели се от рак, с нарушено зрение и какви ли още не други куп заболявания и здравословни проблеми.Не всичко се оповестява публично, но за мен това е признак, че да, били са подложени на силната космическа радиация.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки от лунните астронавти и получил обща радиационна доза от около 1 rem, симптоми на лъчева болест се получават между 100 и 200rem, а фатални са стойностите 300rem и нагоре. Но това не е интересно, важното е да си клопаме ченетата като костенурки и да изглеждаме компетентни.
15
3
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
И медведа остава без мед!
14
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До човекБАН прави едни уреди "Люлин" които са регистратори на Радиация. По данните на уреда монтиран на кораба Марс-Фобос е натрупал еди каква си радиация отдалечавайки се от Земята към Марс. Ако се вземе средно статистическата стойност и се приложи за 12 дни на Аполо 11 - то хорицата трябва да са натрупали като минимум Карирената(20год) разрешена доза за Астронавти за 12 дни...И това са данни от открития космос с едновременно отдалечаване от слънцето...Фукушима, Чернобил, Лонг Айлънд, Луна
13
1
 
5
 
! Отговори
Ибоб преди 4 години
Оставете Боби на мира, гиди вагабонти ниедни.
12
1
 
3
 
! Отговори
шублер преди 4 години
От "възнамерява", до "възобновява" има "малка" разлика.Не е добре да викаш "хоп", преди да скочиш - лоша поличба е.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби не може да говори в прав текст защото има психическо заболяване
10
1
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: БобиБоби, какво искаше да кажеш в крайна сметка?Кажи си го в прав текст, без заобикалки?
9
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Тука има Лунен конспиратор. Айде, почвай да разтягаш локуми как знамето се е веело, сенките се разминавали, прах не се вдигала, камерите еди-какво си и пр. ала-бала."Анонимни, Ще се намери някой милиардер да купи 2-3 Руски Протон ракети и теб да те изстрелят до луната на сглобена в орбита машинария. Но ще се постараем нивото на радиационна защита да е същото като на образците на Аполо дето се пазят в музеите.Въпросът е дали ще се навиеш да отидеш при тези условия ти самия???????
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука има Лунен конспиратор. Айде, почвай да разтягаш локуми как знамето се е веело, сенките се разминавали, прах не се вдигала, камерите еди-какво си и пр. ала-бала.
7
9
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
колкото стъпиха и на луната толкова и ще ги възабноват!АХАХАХАХАХАХ
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи най-накрая стана по-евтино да плащат на частниците отколкото да наливат пари в руските ракетки. Ето на това се казва прагматичен подход.
5
10
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
впрочем,това на снимката дори не е и "Открития космос"-МКС се клатурка на едва 400 км от земната повърхност...А "Аполонските герои" са се разхождали на 380000 км от Земята,извън защитното магнитно поле в одежди,които силно напомнят каубойски атрибути....Та така..Темата УЖ е друга,но ТРЯБВА да се връщаме към ЧУТОВНАТА,но съшита с бели конци САГА "Американец ходи по Луната"НЕ МОЖЕ С ЛЪЖИ и манипулации да има прогрес!!!!!..Колкото и болезнен да е за някои тоя факт!
4
11
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хубаво,нека да го направят!...НАЙ-ПОСЛЕ!.../"най-великата" нация да ползва ракетите на най-санкционираната нация си е просто...някакъв комедиен фарс.Но такива са си краварите.././Обаче забележете снимката:-Тя е на астронавт в скафандър в ОТКРИТИЯ космос....Върнете лентата назад и вижте "каубойските костюми" на "припкащите по Луната амерички астронавти"!..Препоръчвам ви го!..как ви се виждат?