Слънцето се превърна в зловещ тиквен фенер от Хелоуин

НАСА запечата усмивката на най-близката ни звезда
29 окт 2019 22:00,
13
Слънцето се превърна в зловещ тиквен фенер от Хелоуин
Снимка: NASA Sun Science

С наближаването на празника Вси Светии, познат още с името Хелоуин, от НАСА споделиха впечатляваща снимка на нашата звезда – Слънцето.

Още по темата

На нея то изглежда сякаш се усмихва зловещо към „камерата“ и много наподобява тиквен фенер, като тези, които хората правят за Хелоуин.

Снимката не е нова – тя е направена през 2014 г., но от НАСА я споделят чак сега, предаде bTV.

„Дори нашата звезда празнува страховия празник“, пишат учените. „През 2014 г. активните райони по повърхността на слънцето създадоха лице, приличащо на тиквен фенер, когато го погледнем в ултравиолетова светлина“, допълват те.

Активните райони на Слънцето изглеждат по-ярки, тъй като именно там в конкретния момент се излъчва повече светлина и енергия.

„Тази снимка е прекрасен символ на идващия празник, тъй като в нея участват два вида ултравиолетови лъчи – 171 и 183 Ангстрьома. Те отговарят за цветовете жълто и златно, които са типични за сезона около Хелоуин“, допълват от НАСА.

Снимката беше споделена стотици пъти в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимали са Боко
10
2
 
1
 
! Отговори
kireza преди 4 години
Слънцето намалява активността си,а това означава и охлаждане на Земята....Земната *** се свива и изтласква лава и вода от недрата си....Какво ще последва?Правилно - световен катаклизъм,който вече го виждаме - вулканите се активизират,увеличаване на водата в атмосферата,от където и невероятните дъждове даже в сухата арабска пустиня....Увеличаване и невероятна мощ на ураганите....Бог да ни помага....АМИН!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит Буда
8
0
 
8
 
! Отговори
СТИГА преди 4 години
СТИГА!!!!!! Стига сте ни пълнили главите с глуп ост ите си ! Да бяхте казали нещо хубаво и положително по случай 1 ноември - Денят на Будителите !Аман от подлиз ур ковси журн аля
7
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Това е небесно знамение което показва победителя от местните избори
6
6
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Да така е. Славяните идват с монголците и помощта на финладско унгарските хуни. На балканите има предимно немски, дакия(румънски) гръцки турски други които не съм проучва. Келти е имало на много места включително и в днешната територия на България преди края на 6ти век.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иронията е, че в българските земи има много повече артефакти от келтското присъствие, отколкото от славяните. Нищо че вторите са с векове по-близо до настоящето. Вероятно този празник се е празнувал тук доста преди да стане популярен на запад.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олиго, френията тотално е завладяла Краварите. Покрай тях и някои които уж бяха нормални ги хвана вируса олиго, френия.
3
1
 
7
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Знам ,че съм лош но???? Къде подяволите е снимката? :)
2
4
 
9
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
Най българския празник! Честитоооо!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тря да си сляп за да не разпознаеш фотошоп тук. Това не е снимка динозаври заспали такива. Това е поредната лъжа която ви бутат в лицето и ви си се смеят. Не знам как сизлгежда слънцето отблизо и въобще какво е, но със сигурност не е това което се скъсват да показват.