НАСА прекрати работа по ракетата за лунната си мисия

Мисията до Луната е първи етап от програмата "Артемида"
20 мар 2020 19:00,
22
НАСА прекрати работа по ракетата за лунната си мисия
Снимка: БГНЕС

НАСА съобщи, че прекратява работата и тестовете на ракети и капсула за пилотираната мисия до Луната „Артемида“ заради увеличаващия се брой случаи на коронавирус, предаде АФП.

Още по темата


Космическата агенция на САЩ затваря свой обект в Ню Орлиънс, където се провеждат дейностите по мисията. Причината е, че в района има все повече случаи на Covid-19, обясниха от НАСА.

Пандемията може да осуети плановете на САЩ да се завърнат на Луната към 2024 г., допълва БНР.

Мисията до Луната е първи етап от програмата „Артемида“, която включва създаване на колония и тестови технология за пилотиран полет до Марс следващото десетилетие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА в историята на човечеството е ПРЕТЪПАТА САГА "Янки ходи по Луната"!!!"Не евярно. Най-голямата лъжа е холокоста. Мисията до луната е доста по-малка лъжа.
21
0
 
1
 
! Отговори
dah takkar преди 3 години
***
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеса, напишете пак кога откриваме лекарство против рака, кога летим с коли, че 911 прегря от липса на тоалетна хартия, а няма и вестници, останаха предизборни плакати на блумбърг.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще прекрати ми, оставаше и да не прекрати.Животът ни е на кантар, а все още няма нищо обнадеждаващо от учЕните.. Видя се в такава ситуация колко сме зле.
18
2
 
7
 
! Отговори
Лунен пейзаж преди 4 години
Това е за да не заразят лунатиците.Но мисията за кацане на тъмната страна на слънцето продължава.
17
2
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Измряха немските учени, които САЩ отведе от Нацистка Германия - и сега вече не могат да направят ракети. Ще ползват чужди - така ще им е по-лесно...
16
2
 
16
 
! Отговори
Уж кацаха на Луната преди 4 години
пък сега спират работата по ракетата, с какво ходиха до луната, с прашка ли ги стреляха? Тези от САЩ изпревариха Македония по хвалби, все са първи във всичко, но само на книга, иначе са сбирщина!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оооо нееее, дръпнали са шалтера на SLS ли? Ша са разплача. На Боинг ще им дойде малко нанагорно ми се струва.
14
6
 
22
 
! Отговори
America Film Again преди 4 години
Ако искат да се "завърнат" на Луната, НАСА няма как де им помогне, ще трябва пак да търсят Холивуд.
13
7
 
10
 
! Отговори
турчина преди 4 години
До ПроСоТонезнам дали са кацали или неса,но не е ли страно повече от 50г. да няма полети до луната след като сащ и ссср са имали възможнот да летят до там.Непомня коя мосия на аполо искаха да взривят атомна бомба на луната,но след това нещо става и всичките полети спират,замислиса и са имформирай от повече источници
12
7
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
В следващите 15 години на САЩ въоПще няма да им е до Лунни, Марсиянски или каквито и да е мисии. Чака ги такова сътресение, че ако избегнат гражданската война и последващо разцепление ще бъде цяло чудо !
11
8
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До турчинане ставайте смешни вие-маниаците на "конспирацията"!"На Луната е забранено да каца земен кораб" ТОЧНО ТОЛКОВА,колкото НА ПРОЗОРЕЦА ТИ Е "ЗАБРАНЕНО" ДА КАЦА МУХА!!!НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА в историята на човечеството е ПРЕТЪПАТА САГА "Янки ходи по Луната"!!!Сега,а и от много време ,се чудят от кой ръкав какви "карти" да извадят,за да ПРОДЪЛЖАТ да поддържат ЛЪЖАТА.Явно най им харесва разпространяваната НЕОФИЦИАЛНО "забрана" на некакви "лунни същества",които УЖ им забранили да стъпват
10
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До ?do5 ...kolega,blestiasht komentar !!!
9
7
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...NSSA ...abe parisi pechtiat,ucheni kardata ot tsial sviat...rusnacite dvigateli im prodavat .I pak nemogat da gi napraviat !!! Ruskata kosmicheska stancia I napraviha mejdunarodna I pusnaha I amerikanci tam ...I pqk sa nazad ot Rusia !!!
8
7
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ПРЕКРАТЯВА!!!!..НЕ "отлага"!!!!!!..Все повече се убеждавам,че тоя пусти "коронавирус" се появи..тоест ГО ПОЯВИХА на точното време СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО...Без него много въпроси щяха да висят без отговор,а сега ВСИЧКО Е "ТУШИРАНО":-"Ами короната,нали разбирате"....Да ви кажа,започва да ми става смешно...До каква дивотия и безумщина ще доведат "диригентите" на "НСР"?..ЯВНО имат големи мераци,но е очеизвадно,че..НЕ ИМ СТИГА "СИВОТО ВЕЩЕСТВО" за да постигнат целта си...Но ше са пробват НА НАШ
7
6
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
..abe pandemiata im vinovna?!?? Za takava misia triabvat dvigateli ,koito te niamat a I razrabotkata I shpionaja ne im se poluchavat !!!Drvchat se na Rusia I na Kitai I na tselia sviat I ne im se poluchava !!! Zatova zatvariat !!!
6
11
 
13
 
! Отговори
турчина преди 4 години
вече над 50г. няма полети до луната,няма и да има.Там е забранено да кацат земни кораби!
5
9
 
21
 
! Отговори
? преди 4 години
От сега до края на дните на тази земя, всички новини с космически кораби, междузвездни пътувания, големи технически изобретения, величието на хората и тнт., са забранени!Вие, *** индустриалци, учени и изобретатели сте една пародия.Светът не разполага с маски от 10ст. и с респираторни машини. Плюя на "модерния" ви свят който принуди лекарите в Италия да избират кой да умре и кой да живее!!!
4
12
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Чий ще го дирят на Луната.Там няма редкоземни химически елементи,както и на Марс.И да има,колко ще донесат на Земята и колко ще изхарчат за технологията и пътуването в две посоки?Всичко се прави за престиж.Друг е въпросът с орбиталните станции,от които има пилза!
3
4
 
13
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Правилно, няма смисъл да рискуват живота и здравето на специалисти и инженери с уникални умения. Програмата така или иначе е две години назад със графика допълнителни 2-3 месеца няма да са проблем.