Магнитното поле на Земята отслабва, какви проблеми създава това?

Южноатлантическата аномалия се е увеличила значително
23 май 2020 16:30,
54
Магнитното поле на Земята отслабва, какви проблеми създава това?
Снимка: БГНЕС

Магнитното поле на Земята отслабва между Африка и Южна Америка, което води до проблеми със спътниците и космическите кораби, пише британският вестник The Independent, цитиран от „Фокус“.

Още по темата

Учените, изследващи феномена, забелязаха, че район, известен като Южноатлантическата аномалия, се е увеличил значително през последните години, въпреки че причината за това не е напълно ясна.

Използвайки данни, събрани на спътниците на Европейската космическа агенция (ESA), изследователите отбелязват, че силата на аномалията е намаляла с повече от 8% между 1970 и 2020 г.

"Новият, източен минимум на аномалията в Южния Атлантик се появи през последното десетилетие и през последните години се развива интензивно", каза Юрген Мацка от Германския изследователски център за науки.

"Имаме голям късмет, че сателитите на ESA сa в орбита, за да проучат развитието на аномалията в Южния Атлантик. Сега предизвикателството е да разберем процесите в ядрото на Земята, движещи тези промени."

Според ESA една от възможностите е полето за отслабване да е знак, че магнитното поле на Земята е на път да се обърне, при което се разменят Северния и Южния полюс.

Последният път, когато се е случило „геомагнитно обръщане“, е преди 780 000 години, като някои учени твърдят, че следващото доста закъснява. Обикновено подобни събития се случват на всеки 250 000 години.

Въздействието на подобно събитие може да бъде значително, тъй като магнитното поле на Земята играе важна роля за защитата на планетата от слънчеви ветрове и вредни космически лъчения.

Телекомуникационните и сателитните системи също разчитат на неговото функциониране, което предполага, че компютрите и мобилните телефони могат да изпитат затруднения.

Южноатлантическата аномалия вече създава проблеми със спътници, които обикалят около Земята, предупреди ESA, докато космическите кораби, летящи в района, също могат да изпитат „технически проблеми“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
Е па това е от 5G-то, разбира се!
21
7
 
1
 
! Отговори
Ленд Лизов преди 3 години
хем озоновата дупка се затваря, хем магнитното поле отслабва. ок.
20
6
 
4
 
! Отговори
носете си .. преди 3 години
..новите алуминиеви шапки, а 80% може да сложат и по един голям магнит от горе за противодействие на апокалипсиса!
19
4
 
7
 
! Отговори
9 преди 3 години
Схемата е такава: Полюсите се завъртат, през това време навлиза слънчева радияция и каманите стават течни, явно това се случва за около 10 - 20 дни ...след което се стабилизират. Но в момента преди това ...ще има малко.....вода...така, че няма да е изведнъж - докато спим. Никой не знае нищо- само се вдига шум за да се дразни рая-та! Колкото по-раздразнена е, толкова по-голям спасител може да се яви.....
18
4
 
5
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Като отслабне полето да не вземе някой магия да ми направи. 100 лева на имама съм дал да ми направи муска против уруки .на тоалетна кат ида първо паля обелка от чесън да не си изчакам късмета.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рептилите,рептилите са тук...
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 21Това с контрола на населението оди го кажи на Столипиново и Факултето дето раждат по 10-15 деца ? А най добре го кажи на нигерийците, дето от 16 милиона за 50 години минаха 100 милиона! Иначе фантазираш много добре, дори ставаш за Боливуд
15
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ЗЕМЯТА ОТСЛАБВА,ЗАЩОТО ПРЕДСТОИ ОБРЪЩАНЕ НА ПОЛЮСИТЕ.ТОВА Е ЦИКЛИЧЕН ПРОЦЕС ,КОЙТО СЕ СЛУЧВА НА ВСЕКИ 26 ХИЛЯДИ ГОДИНИ.ИМЕННО ТОВА НАЙ МНОГО ПЛАШИ ЮДЕО-РЕПТИЛСКИЯ САТАНИСТКИ(ЕЛИТ) ЗАЩОТО С ОБРЪЩАНЕТО НА ПОЛЮСИТЕ СЕ ПОВИШАВАТ МНОГОКРАТНО ВИБРАЦИИТЕ НА ЗЕМЯТА,А ОТТАМ И СЕ ПРОМЕНЯ РЯЗКО СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА. ТЕ И ЗАТОВА ТОЗИ(ЕЛИТ) СИ ИЗМИСЛЯ И ПАНДЕМИИ ,ЗАЩОТО ЦЕЛТА Е ВСИЧКИ ДА БЪДЕМ ВАКСИНИРАНИ С НАНО ВАКСИНИТЕ НА БИЛ ГЕЙТС С КОИТО СЕ ЦЕЛИ КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО И ПОПУЛАЦИЯТА НИ
14
0
 
1
 
! Отговори
Винаги готови :) преди 3 години
До Стефан УшефДа се преброим!
13
1
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
То няма да отслабва безкрай,България ще бъде рай,рай по-хубав от Хавай !Ще бъде !!
12
3
 
5
 
! Отговори
Точно така преди 3 години
До Абеовчи мозък ....само още една карантрина ще ни спаси и задължителна имунизация разбира се
11
1
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Ама не става, по- лошо става, какво остава, краят наближава...
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краят на света наближава.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и да се върти, България ще си остане на най-защитеното място.
8
2
 
12
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Магнитното поле отслабва право пропорционално на теглото на Величеството-Слънце в България;)))
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Заради товаХрамове на литературни герои ... я се лекувайте
6
9
 
8
 
! Отговори
Заради това преди 3 години
храмове не се рушат. Независимо, на коя религия са. Не случайно много от църквите са построени върху езически капища, а джамиите върху църкви. После пак църкви върху джамии и т.н. Всички те са построени върху енергийна координатна система.Нали ги изследваха пирамидите "от-до". Сканираха ги дори. И? Не са гробници, не са маяци за летящи чинии, не са "портали към един по-добър свят", не са и трезори. Ами това са - опити да се стабилизира магнитното поле и отложи обръщането на полюсите.
5
3
 
17
 
! Отговори
И не отслабва, преди 3 години
а се обръща. Вижте малко графики как е разположено то, от какво ни пази, и ще разберете какво ще стане, когато се обърне. Най-малкото Земята ще е временно, няколко десетки хиляди години по-слабо защитена от слънчевата радиация.
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където е аномалията ще се отвори Черна дупка и ще се телепортираме.
3
5
 
22
 
! Отговори
Брат Вурст преди 3 години
Станой, магнитното поле отслабва навсякъде по света. Само в България се увеличава. Благодарение на Аурата на премиера-слънце.