Ще се превърне ли SpaceX в космическо такси?

Космосът ще е мястото за сътрудничество между държавите
1 юни 2020 12:50,
19

НАСА и SpaceX изстреляха успешно ракетата Falcon 9, носеща пасажерската капсула Dragon с двама астронавти на борда. От вчера Робърт Бенкен и Дъглас Хърли са на борда на Международната космическа станция, като те ще останат около 4 месеца в космоса. Ще има ли "американско господство в Космоса"?
Още по темата

"Исторически е полетът, защото за първи път частна компания извежда космонавти. Науката не се е изчерпала, SpaceX ще е космическото такси, с което хората ще пътуват по тези места", каза за "България сутрин" астрофизикът Тихомир Димитров.

Според него астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен са обучени да провеждат всички научни експерименти в Международната космическа станция и това е било част от подготовката им.

"Космическите науки няма как да се осъществят от една държава, трябва да има сътрудничество", категоричен бе Димитров.

Какви са шансовете за още един български космонавт?

"Можем да мечтаем за още много космонавти. Българските политици имат визия - платена ни е таксата за членство за Европейската космическа агенция", добави астрофизикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Димитров разкри, че е на 39 г. и неговата мечта все още е да стане астронавт. В Деня на детето той пожела на всички малчугани да работят за мечтите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Педро, като искаш да си астронавт, бягай в Кравария, у нас са космонавти...
14
0
 
0
 
! Отговори
лти преди 3 години
стига глупости
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ако Гретето позволи, либерастите така са ни казали.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мили учЕни и жрУналисти, колко ще да струва да иде човек до космоса с това такси? А колко енергия? Колко вредни емисии се отделят? Дайте подробности.
11
12
 
4
 
! Отговори
Гаманов преди 3 години
Тия да не дрънкат врели не кипели защото по признание на "НАСА" 9год. космическите програми на САЩ се осъществяват с помощта на Руска техника! Поинтересувайте се за да се убедите.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Космически науки!? Тук не става дума за наука, а за масовост, тоест пазар, тоест конкуренция, тоест достъпност на космоса за всички, стига д амогат да си платят разбира се. Преди век за да прекосиш атлантика е било много скъпо и е отнемало много време, сега с космоса е същото. Идеята на САЩ е да се създаде платформа за човешко колонозация на космоса, не случайно Тръмп каза, че те ще са първите стъпили на Марс. SpaceX подготвя почвата за търговски и пътнически космически полети - това е.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Космосът ще е мястото за сътрудничество между държавите"Какви са тия преводи на гръмки пропаганди? Те и сега си сътрудничат. Кой построи МКС? САЩ? Европа? Русия? Япония? Или всичките взети заедно...Ще, ще, ще, ще, пляскайте, велико, все едно за пъви път излизат в Космоса? Долнопробна пропаганда.
8
8
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Яко фейкове тия дни в жалкия ви ***. Не го знам тоя Димитров кой е и защо трябва да разкрива нещо, може би е следствен, но звучи като истински ***, а вие сте малоyмници на квадрат, че публикувате 2-3 изречения негови брътвежи. Съветвам да потърсите лекарска помощ.
7
7
 
6
 
! Отговори
Холивудско такси преди 3 години
Ще има драми както в спора между режисьора Фелини и сценариста Гуера може ли да бъде написан сценарий за 10-секунден филм. Версията на Гуера: "Жена гледа напрегнато телевизора, на екрана е ракета на стартова площадка. Отброяват 10, 9, 8... Тя взема телефона и започва да набира номер. 4, 3, 2, 1... Жената казва "Идвай, той излетя."Пророк беше Гуера, дойде времето и на такива филми, хъ-хъ.
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се превърне, ако има достатъчно безразсъдни да си сложат главата в пиндостанската шарена торба фифти-фифти (50/50). Ше минат години преди да си изгради авторитет, отдалечено напомнящ руския в космонавтиката.
5
4
 
7
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Изтрихте опровержителния линк в YouTube за SpaceX ,kойто бе качен на от ваш читател като коментар 2 ! Защо???
4
7
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Какво чудно има в мечтата му бе пубере? Я залягай над учението за матурата,за да можеш да преминеш в пети клас! Скоро ще почнат да ти растат и косми !След пубертета ще проумееш много неща!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, по добре е да имаш такси дето се използва повече от веднъж и качва повече хора
2
4
 
13
 
! Отговори
Enter space shift преди 3 години
Ако боядисат капсулата жълта на квадратчета и сложат някой съмнителен тип за пилот, може и да се превърне.
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Димитров разкри, че е на 39 г. и неговата мечта все още е да стане астронавт."Ахахахахах доообре!