Десетокласник от Велико Търново създаде "онлайн доктор" сайт

Страницата вече се радва на сериозен трафик
11 яну 2021 12:25,
36
Десетокласник от Велико Търново създаде "онлайн доктор" сайт
Снимка: Facebook

Десетокласник от училище "Емилиян Станев" във Велико Търново стана областен победител в IV Национален конкурс за STEM науки в България със сайт за безплатни лекарски консулации онлайн. С проекта "Онлайн Доктор Система" Боян Апостолов отвял конкуренцията в своята възрастова група в областта "Технологии", написаха на Facebook страницата на най-голямото училище във Велико Търново.

Онлайн платформата обаче далеч надхвърля регионалния признак. Тя съдържа имената на лекари от цялата страна. Тийнеджърът включил всички специалисти, за които успял да открие данни в интернет. Използвал и вече съществуващ сайт за онлайн прегледи, признава ученикът в паралелката по информатика и защита на личните данни.

След регистрация в платформата всеки, който се нуждае от лекарска помощ, може да си избере специалист и да си запази час. Лекарят получава имейл, че има час и може да потвърди, че ще направи консултацията, или да отхвърли часа. Пациентът получава информация за решението на лекаря и ако специалистът е приел да направи онлайн консултацията, той изпраща предписанията си в имейл", обяснява пред в. "Борба" Боян.

В помощ на хората без ясна диагноза пък има общ чат, където срещу описване на симптомите, може да се получи отговор от медицинско лице в реално време.

Сайтът вече се радва на оживен трафик и дори се наложило момчето да разшири информационната си система, за да може да го поеме.

Търновският отличник е категоричен, че иска да се занимава със софтуерно инженерство и дори вече има диплома  в IT сферата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОА ПА ГОЛямо изобритение е НАПраил няма Шри ХА ХА ХА
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко месеца бяха на хакатон, и 2 - 15 годишни момчета направо ми скриха шапката с идеята си за изкуствен интелект и реализацията му. А другите да бачкат за по 800-900лв. Не се става лесно човек
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, най-накрая някой да направи нещо умно в тая държава, евалата!!! Как нито една софтуерна фирма така и не отдели ресурс за нещо подобно... направо гениално.
19
1
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
И аз съм правил такъв навремето. Караше мацките да изпратят гола снимка за нов модерен вид диагностика. Много се вързаха! :D :D :D
18
0
 
9
 
! Отговори
Mdaa преди 3 години
Как пък никой не написа и не ме потърси като създадох zapazi . Bg преди 10 години..Беше първият такъв в България ..
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, има нужда.Предвид скоростта с която се закриват отделения и трудният достъп до лекари в региона много скоро ще има нужда от подобни приложения.
16
4
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
Aбсолютни глупости. У нас десетки хиляди хора взимат с абсолютно честен труд и много над 9000лв., ако говорим за заплати. Ако говорим за декларирани приходи (не само заплати), 200 000 лица (физически и юридически) са с приходи над 9000лв.. А какво остава за 5000лв.. Толкова взимах преди 7 години още като студент. В момента взимам доста повече. Абсолютно честни пари с платен всеки данък. Доста хора около мен са със сходни доходи и честно изкарани бели пари.
15
3
 
11
 
! Отговори
верно преди 3 години
браво на детето, евала. но новинарските преписвачи, не сте ли чували за SuperDoc и това че е 1:1 с това. също така може да напишете "копира", а не "създаде", ама откъде да знаете като все копирате новини...
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе дгд България и цяла южна Европа. Ти на това страна ли му казваш? Виж кой ти е премиера и какви са политиците.
13
12
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
У нас никой с честен труд не взима 5000 лева. Та трябва да си плащаш за това че си ползвал облаги като познанства, връзки и т.н.
12
2
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Добре ето ти Холандия дето политиците ходят с метро или колело на работа, а нашите с лъскави лимузини.
11
2
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
В цял ЕС хората на минимална заплата живеят повече от мизерно. Глупости в Швеция как живеели добре не ми се слушат. Най-малкото, защото съм живял там и то със заплата в пъти над средната и знам наизуст и социална система, и стандарт на живот.
10
5
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
В Швеция и най-нископлатения живее добре. В БГ само богатия и на всеки ъгъл парадира с пари и шкафчета с кюлчета. Да не говорим за нечестните ни данъци - богатия трябва да му се удържат повече. Едно е 20% от 800 лева заплата, друго е от 5000 на дyпетат. При вторите трябва да е 30% поне.
9
2
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
В уни в Германия почват от 3500 евро нагоре, често над 4000 (за професор видях заплати 6000-7000). Едва ли касиерката там прибира толкова. Тези които не са с ИТ заложби в Лидл ли да отиват? Ценности.
8
2
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Учители и мед. сестри са с най-ниските заплати от квалифицираните хора по цял свят. Можеш да си провериш, ако не вярваш. Към днешен момент един учител у нас не взима лоша заплата- 1260лв. начално за младши учител още студент. Факт е, че са малко, при условие, че касиерка в Лидл взима 1500лв., а е без образование, а в ИТ сектора деца на по 21 взимат по 3200 и нагоре начално, ама...
7
3
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
95% от емигрантите са неквалифицирани и крайно прости- безспорен факт. Неслучайно ни сочат с пръст в ЕС, като ни видят. Маниери, облекло, ценности- моментално се разбира, че си балканец с поведение на не знам какво... Разбира се, има емигрирали лекари, уни преподаватели (моите родители, например са доцент и професор, емигрирали отдавна). Аз стоя тук и помагам с каквото мога на държавата. Не, че не излизам в чужбина- 50% от времето си прекарвам в пътуване по различни проекти по цял свят.
6
9
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
В една страна не трябва само ИТ да са добре. Трябва и учителите и медицинските сестри да са добре. Кой ще обучава и лекува пикльовците на ИТ-та?
5
2
 
11
 
! Отговори
Крада Жица преди 3 години
Супердок да си потърсят правата!А отделно лекарите които ще получават постоянно мейли за някакви ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ дали са съгласни!?!Този май не е доучил в паралелката за защита на лични данни!
4
0
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Наистина браво! Но много българи там не са берачи, а уни преподаватели. Защо не кажеш за заплатите на мед. сестрите, учителите и академиците в университетите и БАН, по-ниски от тези на кол център агентите? В други страни всички те са по-добре платени от тези в кол центъра.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на детенцето! Все по-малко деца имат смислени интереси, заради простотията на берачите си родители. Само им набиват в главата как нямали бъдеще у нас и как трябва да ходят да берат малини в Англия. А то какво се оказва? Още като студент на 21 ще взима заплата над прага, а на 30 ще се радва на нова кола, нов дом и огромно заплащане за нашите стандарти. Браво! Дано има повече такива деца, ама уви- малко са. Масовката е потрес. Дай му там да кара 15-годишно БМВ и е царят на света...