НАСА показа 360-градусова снимка на Марс от "Пърси"

Тя е съставена от множество кадри, направени от марсохода
Обновена: 25 фев 2021 08:55 | 25 фев 2021 08:55,
117
НАСА показа 360-градусова снимка на Марс от "Пърси"
Снимка: НАСА

НАСА публикува панорамна 360-градусова снимка на Марс, направена от роувъра Пърсивиърънс, предадоха световните агенции.

Снимката е на зоната, в която апаратът кацна миналата седмица. Тя е съставена от множество кадри, направени от марсохода и показва пуст район с геологични формации, в това число изваяна от вятъра скала и ръба на кратера на Джезеро. Там според учените е имало дълбоко езеро, в което се е вливала река преди около 3,5 милиарда години.

Роувърът е направил 142 снимки на 360 градуса с апаратурата с висока разделителна способност, с която е оборудван.

Кадрите и камерите на роувъра, на когото казват галено Пърси, ще помогнат на учените да установят геологическата история и атмосферните условия на кратера, да идентифицират скалите и седиментите, от които са взети проби, преди те да бъдат върнати на Земята при бъдеща мисия, предвидена за 30-те години.

Цялата снимка можете да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: МарснасаПърсивиърънс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
9
 
! Отговори
Много отдавна преди 3 години
Великия ссср прати сонда до планетата Марс и от там бяха изпратени снимки на Маркс и Ленин. Американците пък пратили снимки на ненакви каменье.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе го слушай Мъск какви ги разправя. Това, дето го прави в Тексас, надали ще е готово за 4 години да лети с хора до Марс. Това десетилетие не е и особено подходящо за пращане на хора до Марс, защото сближаванията между двете планети не са оптимални. Сигурно ще прати някой и друг кораб за тест или с някакъв товар, но хора ПОНЕ 10 години натам няма да тръгнат.И тука говорим за мисия тип "забиване на знаме". За колонизацията изобщо няма смисъл да говорим на тоя етап.
27
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
на мен пък ми е странно, защо толкова кабели се виждат? Не трябва ли всичко да е капсуловано? Ветрове, температури. Някак и по филмите е по-прибрано и изолирано!
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаПратиха снимки как се вее руското знаме от ветровете на Марс.
25
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Ми за плаж става - ама къде ще се къпем.
24
5
 
7
 
! Отговори
NEW WORLD WORDER преди 3 години
Космическите технологии на NASA са ненадминати от феодалната наука на диктаторските режими, защото Америка притежава извънземни технологии, а тези технологии са и военни и точно те ще видят сметката на феодалните ***...
23
4
 
2
 
! Отговори
dido преди 3 години
до 23Ние (човешката раса) сме по жалки и от микробите , унищожаваме собствената си планета дори се самоунищожаваме и ние не заслужаваме въобще да се пренасяме накоято и да е планета , животните са по отговорни колкото ние.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25 ЧебурашкаСнимали са те тебе наведен как та оправя един марсианец но не са имали енергия да изчакат за да видят дали ще забременееш
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците не са пращали апарат НА Марс а такъв който обикаля около Марс. Чат ли си ?
20
1
 
4
 
! Отговори
Верното е преди 3 години
Верното е , че арабската ракета от ОАЕ е в орбита от 2 седмици около Марс и скоро ще пускат сонда. Американската сонда е може би фалшива , защото хамериканците си имат Холивуд и това всичко го правят на кино. Требва да се верва на арабската наука и технология, нямат холивуд и всичко , което правят е много точно. Вервайте другари
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само фалшификации от наса и нищо истинско . Не ме учудва изобщо тъй като те си имат модерни студия и правят хубави снимки и видеоклипове. Преди време бяха пуснали как някакъв уж марсоход си направил колаж от селфита ама него го няма на снимката
18
2
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Тия пратиха там эа 15 години 10 марсохода, напълниха я с жилеэа тая клета планета.Ако е истина де, че се съмнявам
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо ти хлопа дъската, няма хора които да гладуват в Америка. Бездомни има но няма гладни. Америка си я виждал само на карта като ти чета тъпните.
16
3
 
9
 
! Отговори
отАвстралияСидней преди 3 години
не можете да изчистите океаните от микро-пластмаса и киселини, Марс ще заселвате.По глупава цивилизация в Млечния път не е имало
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След всичките брутални лъжи и зло което идва от краварника как да им повярва човек че това са снимки от Марс
14
0
 
10
 
! Отговори
Basi преди 3 години
Е като е -100 какво, палят жигулата и обикалят, както в Сибир.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Токато за африканци там.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези камъни с дупките са интересни.Иначе изглежда доста познат пейзаж, почти можеш да си представиш да ходиш там...Ако забравиш за негодната за дишане атмосфера, нищожното атмосферно налягане, което довело до декомпресия без защитно облекло, ниската температура, UV лъчите, радиацията, финият и леплив прах, който би причинил здравословни проблеми дори и да не беше натъпкан с хлор.Успех с колонизацията.
11
4
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Експерти да огледат земетресения във Исландия..Анализ дава данни за' " От Венера засякоха две групи вулкани активни ...Едните са край Тихия Океан /Русия другите тези/ИсландияИма тежки поражение на вътрешно климатичните условия чрез нова нагло престъпна дигитално холограмна видео пресканираща техника в над 9 000 000 000 ззкрити обекта около Исландия /радиус до 3000 км..
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че беше Рогозин да им даде съвет за батута...