"АстраЗенека": Във ваксината няма свинско, подходяща е за мюсюлмани

Мюсюлмански духовен съвет на Индонезия заяви, че ваксината е "харам"
21 мар 2021 14:47,
95
"АстраЗенека": Във ваксината няма свинско, подходяща е за мюсюлмани
Снимка: БГНЕС

Освен проблемите дали е безвредна, ваксината на "АстраЗенека" трябва да доказва, че не съдържа съставки от свинско месо, което е забранено за консумация в мюсюлманските държави, пише БГНЕС.

"На всички етапи от своето производство ваксината срещу коронавирус не използва, нито влиза в контакт с продукти, получени от свинско месо", заяви говорителят на компанията в Индонезия Ризман Абудаери.

По-рано висшият мюсюлмански духовен съвет на Индонезия заяви, че ваксината е "харам", защото при производството й са използвани "трипсин от свински панкреас".

Индонезийските власти одобриха в петък употребата на ваксината на "АстраЗенека". Страната, която е най-гъстонаселената с мюсюлмани държава в света, е едно от най-сериозните огнища на COVID-19 в Азия. До момента се регистрирани над 1,45 милиона заболели и около 40 хиляди починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една ваксина с телешко моля.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен това си е чиста търговска война в момента. Тук в Англия има 15 милиона ваксинирани с АстраЗенека. И, не, не сме тръгнали да измираме.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво сега? Не искате да знаете, че има човешки клетки от ембрион в препарата. Добре, тогава повече няма да го казвам. По-лесно се живее когато човек не знае всичко...
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтина ваксина е Астрата, но с ниско качество................затова ни я пробутват на нас, българите!!От Германия, да го напиша за 100-тен път - тук се поставя САМО И ЕДИНСТВЕНО АСТРА на ВСИЧКИ под 64 години, включително медицинския персонал в Ковид-отделенията. Другите две са запазени САМО за пенсионери, на които също се бие и Астра. Масова ваксинация като в България НЯМА ДОРИ С АСТРА, още месеци ще се васкинират само приоритетните групи.
31
4
 
6
 
! Отговори
Във всички преди 3 години
Ваксини има свинско и са неподходящи за вярващи мюсюлмани, да знаете, само алаха-лекува от ковида - божа работа е, който оцелее, не се ваксинирайте братя мюслюмани
30
4
 
14
 
! Отговори
Един. преди 3 години
Това са тея от "най-мирната" религия, нали? Свинско не искали, но, за това пък Мохамедчо е ецкал малолетни и им обещава девици в рая, ако загробят неверник. Същите "мирни" ***, които трепат в Ирак християните, като мухи с вестник. Иначе, свинското им пречи. И като дойдат в Европа, искат християните да се съобразяват с тях. А вие с нас? Дали ако дойда в Индонезия, ще мога да празнувам Великден? Рождество? Съмнявам се. Вие сте нетолерантни, но искате от християнските ваксини, а?
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами там не са много образовани. Не знам как ще ги хващат в джунглата да ги ваксинират, ама е добра идея.
28
6
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 3 години
Нека си върви ваксинацията, има и политически решения...............след време като стане бума на онкологични заболявания (рак), Алцхаймер, Паркинсон, автоимунни заболявания и т.н............да не кажете, че не сте били предупредени!!Казвам ви го като лекар и като човек!!!
27
2
 
6
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Дано има повече етанол - поне да лОви :)
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспираторът лае, ваксинацията си върви.
25
3
 
10
 
! Отговори
До Има етанол преди 3 години
Има не само етанол, но и органични съединения, които съдържат живак и алуминий..............оттам Алцхаймер и Парконсон!Айде да са ви честити..............новите ваксини!!!
24
2
 
7
 
! Отговори
До Намаймунининаправ преди 3 години
Ами да ..................хората не се различават много от маймуните...............сега в България ще произвеждаме ваксини за хора - в Разград, досега само произвеждахме ваксини за животни..............но то голяма разлика няма!!!
23
1
 
5
 
! Отговори
Подкрепям преди 3 години
Харам е, харам. Бийте по 3 дози за по-голям ефект.
22
1
 
8
 
! Отговори
Има етанол преди 3 години
Колко да е подходяща за тези силно набожни които даже торта с есенсия не искат да хапнат заради алкохола в нея? Просто почертавам...
21
2
 
11
 
! Отговори
Намаймунининаправиха преди 3 години
Съдържа гените на прародителите ни.
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината не само е безвредна, но и безполезна след като важи само за 6 месеца. През септември какво? Пак ли ще се редим на опашки за ваксиниране? Просто няма смисъл.
19
5
 
3
 
! Отговори
До Аз преди 3 години
Пфаизер/Бионтех също не е най-добрата ваксина...........Модерна(САЩ) е още по-добра !!!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзПроизводителите ги интересуват парите, а не какъв си, а мюслитата имат пари и то много, и за съжаление са по-задружни от християните, и си помагат.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма свинско, а има маймунско.Юруш народе
16
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ами тогава всичката Астра - в мюсюлманските държави.За европейците - Пфайзер, и повече доставки в най-кратки срокове, моля!