Турция тества успешно първия си двигател за мисия до Луната

Тя планира през 2023 г. да изпрати безпилотен кораб
11 апр 2021 14:32,
87
Турция тества успешно първия си двигател за мисия до Луната
Снимка: БГНЕС

Турция тества успешно първия си хибриден двигател, който ще бъде използван в мисия на Луната, заяви днес министърът на технологиите и индустрията Мустафа Варанк, цитиран от Анадолската агенция и БГНЕС.

В рамките на Националната космическа програма страната планира през 2023 г. да изпрати безпилотен космически кораб, който да кацне на повърхността на Луната.

Варанк съобщи, че са извършени два успешни пуска на двигателите - запалването на ракетната система Probe (SORS) и първото запалване на хибридния двигател, планиран да бъде използван в лунарната мисия.

Тестовете са били с целево време от 50 секунди.

"Осъществихме първото запалване на хибридния ракетен двигател, който може да бъде използван по време на лунарната мисия", каза Варанк и добави, че мостра на ракетния двигател ще бъде изстреляна от северната провинция Синоп през май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
14
 
! Отговори
Знаят турците преди 3 години
че един ден територията на луната ще се разпределя между държавите, които са пуснали дори неуспешно парче желязо на повърхността (имали са лунна програма).
10
12
 
18
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Турция праща кораб на Луната, *** праща хомосексуалната палавница Славуца в Парламента.
9
4
 
12
 
! Отговори
А ние кога? преди 3 години
Кога ще успее Бойко Борисов вожда да прокара магистрала до Луната?Не му пречете дайте му време, власт, пари и спокойствие, за да сътвори още чудеса.Трябва да помисли за фараонски паметник и пирамида за вожда от Банкя.
8
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турция уверено се влачи след научно-техническия прогрес на човечеството,дали ще доживеем да видим да направят нещо,което друг никога не е правил?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До русенец - Турция бяха 500 години на стаж при българите...Ако са научили от нас да използват за всичко тел, тесла и, най-вече, да викат майката, ще отидат мно-ого далече!
6
12
 
28
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 3 години
Абсолютно нова технология, хибриден двигател задвижван от свинска мас и тютюн за наргиле!
5
1
 
3
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
До русенец// Познахте ,то си личи
4
3
 
18
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До Анонимен 1 Какво общо имат разни имагинерни персонажи с постижението на инженерите.Религията е опиум за хората,колкото и да е банално.Религията винаги е била спирачка на прогреса.Църквата е горила на клада прогресивните хора,които тласкали напред развитието на човечеството,е същото са правили ходжите.
3
13
 
12
 
! Отговори
Мохамед преди 3 години
Аз съм завоевател и не съм никакъв пророк. Добре че има балъци да умират за да могат *** като мен да тънат в разкош и да разпират малолетни.
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе напред са турците..
1
5
 
19
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Турция бяха 500 години на стаж при българите и въпреки това са по-напред от нас. Да не би ние отново да вървим в грешна посока?