Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат

Завоюването ще даде жертви, но има желаещи, допълни той
27 апр 2021 08:35,
202
Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат
Снимка: БГНЕС

Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви, но не липсват доброволци за това опасно, но вълнуващо приключение. Това заяви предприемачът и собственик на компаниите "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск в интервю за Си Ен Ен, цитирано от БГНЕС.

"Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно", каза той. "Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала", каза Мъск и добави, че въпреки очевидната опасност има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо.

Ръководителят на "SpaceX" отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол. "Например, третата световна война може да започне", предположи той.

"Това ще бъде великолепно приключение и невероятно преживяване", продължи предприемачът. "Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място".

"SpaceX" разработва космически кораб "Starship" за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., казва Мъск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
До 156 преди 2 години
И какво разбра от това което си цитирал!? На Земята също има пренебрежимо малки разлики във земното притегляне за телата който са привлечени от земната гравитация или земното ускорение. Това не означава, че има променлива гравитация!
106
6
 
6
 
! Отговори
До 154 преди 2 години
Ти съвсем си скъсал лентата, сега ми стана ясно защо ги пишеш тези простотии, гледал някакви псевдонаучни клипчета в youtube и вече големия експерт. Я разкажи за плостката Земя и как 5G разпространява коронавируса.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземи да прочетеш поне за 4-те основни физични сили действащи във Вселена, гравитация, елетромагнитни сили, слаби и силни атомни сили.
104
2
 
6
 
! Отговори
До 148 преди 2 години
Ако обясниш каква е връзката между магнитното поле и гравитацията съм напълно убеден, че ще получиш нобелова награда! Променлива гравитация - по-смешно нещо не бях чел скоро, аман от прости хора като теб.
103
6
 
3
 
! Отговори
До 146 преди 2 години
Ти наистинали си толкова неумен или нарочно пишеш простотии? Какви подводни градове!? На Марс може да има колония, базирана основно под повърхността, там хората ще бъдат напълно защитени от всякакъв тип радиация. Ти въобще знаеш ли какво е радиация? Като ти чета глупостите, не знаеш. Какво на Марс е радиационно, не ти се разбира? Газа в мините е преди всичко с органичен произход, ако евентуално намерим такъв на Марс, това ще допълнителен източник на енергия, бонус за нас!
102
2
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Колония на марс е като да превземеш остров на който няма нищо, освен кофти климат. Който му се живее под купол, страшно интересно, да ходи. Каманак и марсиански пейзажи има и тук, без скафандър. Идята е глобалистите като промистват земята от проатолюдието, да има къде да се скрият, Елизиум е филмът на бъдещето. Навремето викингите за това не са превзели Америка, с допотопни корабчета не става.
101
3
 
3
 
! Отговори
До 144 преди 2 години
И защо трябва да правим курсове? Ти слабоумен ли си? Изплащаш всичко необходимо за оцеляването на хора на Марс предварително, след това идват първите хора с възможно най-малко товар, за да е възможно най-безопасно кацането - всичко това е постижимо дори със сегашните технологии, а с бъдещите такива ще бъде просто рутинно пътуване.
100
2
 
1
 
! Отговори
До 140 преди 2 години
Да не говорим г-н "мегаум", че Марс все още има зони с остатъчно магнитно поле. Не е невъзможно и изграждането в бъдеще на защитни куполи, които да предпазват човешките колонии. Няма нищо невъзможно, само глупаците, поставят граници пред науката и човешкото развитие! Най-опасно за сега е пътуването от Марс до Земята и най-вече приземяването на Марс, заради нейната изключително разредена атмосфера. Но всичко е въпрос на технология, тези малки спънки, няма как да ни откажат.
99
1
 
4
 
! Отговори
до 140 преди 2 години
Хаха,,Можем да изпращам всичко предварително - оборудване, модули за живеене, роботи и т.н., всичко ще чака първите заселници на Марс''И колко курса трябва да направиш с тези допотопни скорости и техника. То това да не ти е разходка до Кауфланда
98
6
 
2
 
! Отговори
До 140 преди 2 години
Виж сега ***, не е нужно магнитно поле, за да се поддържа живот! Радиацията е проблем само ако живееш на повърхността, не и под нея! На Марс, има абсолютно всичко необходимо за човешка колония, има вода, СО2, общо взето химичния състав е същия като на Земята. Можем да изпращам всичко предварително - оборудване, модули за живеене, роботи и т.н., всичко ще чака първите заселници на Марс. Няма никаква пречка за колонизацията на Марс, единствено полирани мозъци като теб.
97
4
 
1
 
! Отговори
Thomas Linke преди 2 години
НЕКА РАДЕВ ДА СЕ ЖЕРТВА ЗА БЛАГОТО НА ЗЕМЯТА...НЕКА ДА ГО ИЗПРАТИМ С КОРАБА ДО МАРС..А ТОЙ АКО Е ВЕЛИК ПИЛОТ, ЩЕ УСПЕЕ ДА СЕ ВЪРНЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ .
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
139 Научи се да пишеш от свое име. Никой не представляваш. Криеш се зад множествено число, защото знаеш че няма кое да ти се върже на невежеството. Марс няма такова ядро като земята, че да поддържа магнитосфера, която да пази от слънчевата радиация. Нищо не можеш да направиш дори само по този въпрос. Камо ли за метеорити, бури и химически вещества несъвместими с живота.
95
5
 
2
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Няма такива физични закони, забраняващи колонизирането на Марс от хора, напротив това може да се стане сравнително лесно! Опасното е пътуването от Земята до Марс. Радиацията в открития космос е заплаха за хората, но не е невъзможна за преодоляване препятствие - напълно наясно сме как може да се постигне това.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЩерюТова ако се случи ще стане след около или над 1 млрд. години, когато Слънцето ще изразходи запасите си от водород в ядрото си и ще започне да се раздува, тоест ще влезе във фаза червен гигант. Но за теб в скоро време явно означават някакви си милиард години.
93
4
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Не мнозина - всички ще умрат! Хора нямат място на червената планета, защото в недалечното бъдеще Земята и Марс ще заменят (ще разменят) орбитите си, като Марс ще влезе на орбита, на която ще бъде прекалено горещо за живот, а Юпитер ще придърпа Земята далеч от засилилото се Слънце...
92
1
 
5
 
! Отговори
Хо преди 2 години
Взех да се притеснявам за Мъск. Явно много Холивудски бози е гледал, докато си пафка тревичката.
91
1
 
7
 
! Отговори
малка друсалка преди 2 години
Най-лесно се лети до други планети и луни и даже до галактики, като се напушиш яко,яко. Може и на Слънцето да кацнеш с по силна дрога. Физически на този етап е невъзможно, защото самата Земя си е един вид космически кораб, с всичко нужно за вида ни и към което сме адаптирани. За да заселим планета, трябва да мутират, докато се адаптират за там. Всякакви скафандри и маркучи са за час-два-три. Какво ще правиш, ако изгори маркуча? Трябва да имаш принтер да го направиш. За какво ти е ровър, като ням
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
132 хората са казали отдавна че има такива закони. даже имаше едни облаци на магнитосферата, извън тях си е директна радиация. "обитаемата зона" за сега е предполагаема. обратното трябва да се доказва, че може. Че не може за сега на всеки е ясно.
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако човечеството си постави за основна цел колонизацията на Марс, до 2030 там може да имаме колония, но тълпата простолюдие си има други приоритети, а все пак живеем във времена в които властват простаците и техните елементарно-простовати идеи и цели.
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КолиоНяма нито един природен закон, забраняващ на човека да живее на други космически тела, освен Земята. Конкретно на Марс, имаме всички компоненти необходими на човек да оцелее и развива, едниственото необходимо са технологии и желание от наша страна.