Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат

Завоюването ще даде жертви, но има желаещи, допълни той
27 апр 2021 08:35,
202
Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат
Снимка: БГНЕС

Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви, но не липсват доброволци за това опасно, но вълнуващо приключение. Това заяви предприемачът и собственик на компаниите "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск в интервю за Си Ен Ен, цитирано от БГНЕС.

"Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно", каза той. "Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала", каза Мъск и добави, че въпреки очевидната опасност има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо.

Ръководителят на "SpaceX" отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол. "Например, третата световна война може да започне", предположи той.

"Това ще бъде великолепно приключение и невероятно преживяване", продължи предприемачът. "Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място".

"SpaceX" разработва космически кораб "Starship" за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., казва Мъск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Там трябва да се изгради огомен реактор , който да започне изпускане на кислород в атмосферата на Марс.
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74Ще го направя! Но искам да ти кажа, че всичко което ще се постигне, ще е за малка част от хората, а не за всички ;)Преди това имаме нужда от контрол над популацията.
65
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77Какви проблеми "имаме"? Защои приемаш, че аз и ти сме едно? Твоите проблеми не са моите проблеми. Ако не ти харесва - разкарай се! Колективист смотан!Такива сте - 44-а съсипахте икономиката - убихте българският предприемйачески дух, разхгеабихте трупа му, после 30 години живхте на помощи от СССР, а днес продължавате да рушите и да искате. То не са минимални заплати, то не са помощи, то не са по-вискои такси за успешните!Вие ... вие сте злоооооо!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73Хората дават. Аз в момента работя над подобрен вариант на самоуправлява се роувър, който ще има по-голяма мощност, но проблемът е NN в момента е, че е много трудно да се прецени двицжението, заради неяснотиите с по-ниската гравитация.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей сега решихме проблемите на марс, щото тука са малко. Мрънкача си ти, по цял ден "търсиш решения" от други и в други галактики, за да си избиваш комплексите.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има предвид че чак след няколко поколения ще се случи това и няма да сме живи.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64Ако зависеше от такива като теб, нямаше и копия да има ...
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОхх ... хръъън кмръъън .... типично по български. Това проблем, онова проблем ... не проблеми, а решения трябват!
59
1
 
2
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 години
бойко Борс0FF космонафт, космонафт........и пак Тиквата космонафт, космонафт........
58
4
 
0
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
На Марс все още има много радиация и не става за живеене. Който отиде там, ще умре от лъчева болест. Трябва да изминат поне още 50-100 години. Имало е ядрена война там преди време.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай изпрати кораб на обратната страна на луната и покълна боб, а мат деймън сади картофи в холивуд.
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в БГ се цвири срещу тесла, зщаото едни мутрагени не могат да отворят автокъщи и да обират парата, а други мутргени не могат да си наложат монопола над горивата.
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tesla - $10400000000 приход от началото на годината.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59Има прекалено много хора, отричащи цялата система.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко са заети всички та плюят по политици и бизнесмени, а никой не говори за това, че това стигане до марс е много по- голямо от една държава или един човек. Някой не иска ли да погледне малко цялата картинка на нашия "върховен" вид? Или никога няма да се научим да я виждаме и ще си гледаме цирковете по парламентарните трибуни. Някой ще кажат какво ме засяга, за какво да го мисля? Ами ти и да мислиш за политика, пак нищо няма да стане..
52
3
 
1
 
! Отговори
56 преди 2 години
Ето го първия, дето му е промита главицата ... Веднага набичи пелчето надолууу.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tesla отчете пезалба от над милиард долара за първото тримесичее. Това е чиста печалба! И върви нагоре!Плюейте коооооолкото си искате!
50
0
 
0
 
! Отговори
Mata Hari преди 2 години
Докопах се до една карта на заровено шкафче на Марс ...пълно със съкровища! Ха познайте на кого е де...
49
2
 
1
 
! Отговори
У преди 2 години
Мале, мале,уж сте русофили, а не сте гледали руски документални филми и нищо не знаете за жертвите в руската космическа програма. Аз набързо се сетих за поне 5-6 случая, кой знае колко са общо? Не забравяйте, че навремето военните имаха голямо участие и не се раздухваха нещата. Има и късметлий, даже скоро даваха А.Леонов, разказваше как е отървал кожата на първото излизане със скафандър. Казва, жалко че не споделяхме грешките и може да е загинал американец, ама така беше!
48
1
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Сега ще видите вие колко много хора ще измрат на Марс!Ама яко ще измрат!