Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат

Завоюването ще даде жертви, но има желаещи, допълни той
27 апр 2021 08:35,
202
Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат
Снимка: БГНЕС

Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви, но не липсват доброволци за това опасно, но вълнуващо приключение. Това заяви предприемачът и собственик на компаниите "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск в интервю за Си Ен Ен, цитирано от БГНЕС.

"Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно", каза той. "Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала", каза Мъск и добави, че въпреки очевидната опасност има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо.

Ръководителят на "SpaceX" отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол. "Например, третата световна война може да започне", предположи той.

"Това ще бъде великолепно приключение и невероятно преживяване", продължи предприемачът. "Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място".

"SpaceX" разработва космически кораб "Starship" за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., казва Мъск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЛОН МЪСК ГОВОРИ ГЛУПОСТИ
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минус 100 градуса и не се диша.Трябва ако има лед,да се содира дълбоко,да се сложи една атомна бомба,та като гръмне да изпари водата за да се образува атмосфера.Така ще стане парников ефект като тук,ще се затопли и като се засадят растения може и да се живее на мАрс.
45
4
 
4
 
! Отговори
Искам преди 2 години
да изпратя Нинова на Марс. Там току виж се намери някое зелено човече дето да гласува за тази дъ..та кр..анта.
44
0
 
0
 
! Отговори
muncho преди 2 години
До Lanнали в кораба ша спят ба ууу
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пратим тиквата на заточение на марс.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вържете го тоя, бе ей !
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично мен не ме интересува кой ще стигне до Марс, дали Мъск, НАСА, руснаците или китайците, защото който и да го направи, това ще бъде стъпка напред за цялото човечество. Интересно и важно е, защото почти всички новини се въртят около индивиди и отделни политики и държави, а никой не говори толкова за целта на човечеството ,като цяло, на къде сме стигнали и на къде сме тръгнали
40
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ами да тръгва. Да си каже направо, че повечето не могат да минат 40 000 километър...
39
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия покори космоса преди 70 години без да дава жертви. При това беше опустошена от войната срещу европейските фашисти и никой не и помогна докато САЩ бяха непокътнати и дори спечелиха от войната. А този е клоун който с държавни пари прави пропаганда, но нещата не му се получават, много приказки - резултати нула.
38
1
 
6
 
! Отговори
Не трий ве преди 2 години
Тия защо трият коментари против Мъскчо? ПЛАТЕНА ЛИ Е СТАТИЯТА.ЧЕТЕТЕ БЪРзО, ЧЕ ЩЕ ГО ИЗТРИЯТ
37
0
 
2
 
! Отговори
Нане преди 2 години
До ентелегента анонимникПа ти не ли си у неговата ферма?!Как мислиш?
36
3
 
16
 
! Отговори
Има в коментарите преди 2 години
по-долу, един яростен защитник на Мъск (Анонимен 33, 26 и т.н).Не се напъвай бе момче. Знаеш ли кога ще кацнат на марс хора, когато и на луната кацнат.За прогреса съм, вдъхновяват ме технологиите и постиженията им.Но този наистина е хитрец, който усвоява парични потоци на гърба на баламите.И правилно пита Нане - що, че праиме на Марс бре кравар убит...Що му вика кравар прочети в интернет
35
1
 
17
 
! Отговори
Спей Секс преди 2 години
Много ми е интересно къв че го дърват 100 човека на Марс, без храна и вода в студ, мраз и радиация...Мъскчо мине не мине та вземе да хвърли някой кьор-фишек на бАламата. Я Марс, я Луна, я други глупости. Всичко се прави, за да си вдига акциите на борсата.Спей секс, уиндоу секс пи
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лоша тая Тесла ... осбено последния модел. То 6 минити трябва д аго закаш, да зареди само 100 км пробег на бързата станция ... вай вай ... И гори по 2.5 лева на 100 км, ако зареждаш на нощната ... ууууу.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36Защо не ми хареса коментара? Нарани ли те? Съжалявам!Но обасни ми отново, кое е измама, кой е измамен и ако е измамен, защо никой е го е осъдил и не му е докопал "паричките", както вие обичате да казвате?
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Йелончо , ......Кой е бил измамен, као не е тайна?Това ви е смешното на вас, двуцифрените IQ-та. Ако нещо не се получи от раз, значи е глупаво и не става. Затова и базкате за по 500 лева на бензинджийницата.
31
4
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Важното е тази южноафриканска креатура да продължи да печели и да доживее стотак!Безскруполен нег.одяй и моше.нн.ик! Няма равен на себе си по криминална енергия да докопва парични потоци. Акълиите живеят от глупостта на прима.ти.те.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До LanИзградена, но от кого?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НанеНе съм запознат с фермерската дейност на Мъск, че да е кравар.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова животно, нали?