СЗО: Заради COVID ставаме резистентни към антибиотици

Това застрашава борбата с инфекциите в световен мащаб
28 апр 2021 18:45,
29
СЗО: Заради COVID ставаме резистентни към антибиотици
Снимка: Pixabey

Резистентността срещу антибактериални препарати застрашава съвременния свят, тъй като препятства борбата с разпространението на други инфекции. Такива опасения изрази представителят на СЗО в Русия Мелита Вуйнович, цитирана от агенция ТАСС и БГНЕС.

Заради активното използване на антибиотици от пациенти с коронавирус, резистентността спрямо тях в света се е увеличила.

Трябва да се проведат научни изследвания, за да се помогне на света да се бори с тази епидемия, да се разработи гъвкав подход и да се облекчи борбата с бъдещите епидемии, заяви тя.

Според Вуйнович, резистентността към антибактериални препарати застрашава съвременния свят, тъй като пречи на борбата с разпространението на други инфекции.

Основната цел на представителствата на СЗО в отделните държави е да информират населението относно антибиотичната резистентност. Тази тема е в центъра на вниманието на лидерите на държавите, а експертите следва да координират усилията си за прекратяване на разпространението на тази резистентност към препарати, каза още Вуйнович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
какво ядеш е все тая, те бактериите са резистенти, така, че мантрата ям чисто месо и не пия антибиотици не важи
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искаъе пренаписване на.генома ... ХАК ДА ВИЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
17
2
 
3
 
! Отговори
Микробиолог преди 2 години
Пият ги заради вторичните бактериални инфекции. А и да, ние самите ставаме резистентни, защото резистентността се предава от нашата собствена микрофлора, към настъпващите бактерии чрез свободни плазмидни ДНК молекули. Тоест резистената ни вече флора прави резистентни и нашите нападатели. Освен това резистентността е заразна също като инфекцията и се предава чрез бактерии получили вече тези плазмидни ДНК молекули по няколко начина.
16
0
 
3
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
Не ние, а бактериите които причиняват инфекции стават резистентни и това е наистина доста сериозен проблем.
15
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Фармацията да стане държавна. И понеже там мениджмънта са само некадърници, връзкари и кууу.рва. ци. Да се упражнява строг контрол. Нещо, като в Китай.
14
2
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
В нашата мила родина, се изписват лекарства за щяло и нещяло. Фармацевтичните фирми дават процент на ,,лекарите" отделно почивки на морето, ядене, пиене, семинари, инструктажи, та даже и жени.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КочоСпециално за ковида, има много случаи на много бързотечна бактериална пневмония - 3-4 дни.Докато отидеш за втори път при доктор, докато те снимат, докато прочетат снимката и 30% от дробът ти отишъл.Затова антибиотици се изписват профилактично.
12
2
 
12
 
! Отговори
Рибопроизводител преди 2 години
Това е 100% верно. Също така цената на синьото гориво расте заради ковида. Освен това танкера в Суецкия канал що мислите заседна? Ковид! Цената на агнешкото що се покачва по Гьоргьовден? Правилно - Ковид!
11
0
 
6
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Не е заради Ковид, а е защото всеки се тъпче с антобиотици за щяло и нещяло. В БГ е прието ако имаш температура и кашляш, на антибиотици. Нищо че няма бактериална инфекция. Ей го на, майка 2 пи като беше с ковид, щото е хичохондричка с психясал доктор. Въпреки, че и правиха изследвания и нямаше пневмония. На практика имаше класическо, сезонно ОВИ, ама пи 2 седмици антибиотици, ей така за всеки случай.
10
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
А бе има нещо странно . Вчера пих куровдигамицин и днес съм с по-дълги уши.
9
9
 
6
 
! Отговори
Или руските хакери преди 2 години
Стига бе!Откакто руснаците са виновни за всичко - не е причината COVID!Сигурно двамата агенти на КГБ са в основата на резистентността към антибиотици!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ваксините е същото след година няма да действат както е с по лекия грип... Един колега две години подред го хваща след ваксинация че тази година го изкараха с корона вирус пък му мина за три дена и никой друг не го хвана от семейството
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще сте резистентни като ръгат антибиотици в животните после ги разфасоват и продават. Аз от магазин месо не ям. Имам си животни и съм напълнил фризера с чисти мръвки. Храня ги с това което окося от ливадата и им давам чист фураж. Хем животните са здрави хем месото им е чисто. А животните на печалбарите са пълни не само с антибиотици ами и с анаболи за да наддават на килограми. Познавам такива печалбари. Казват ми как иначе ще си купим поршета и мезонети.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А фармамафията иска да не сме резистентни към нищо и да им купуваме химиите. Браво на вируса.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аха който пуска тез вируси и бактерии с благословията на биг фармата и сзо да не се прави на ущипана девица като приема милиарди долари дарения от биг фармата.Няма никакъв ковид 19, антиковид движение против фалшивата пландемия..
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми като ръгат по два антибиотика още за здрасти на ковидите... Добър ден, ковид ли, ето два антибиотика. Едновременно.
3
1
 
19
 
! Отговори
Брутална пропаганда преди 2 години
Ковид, Русия, Ковид, Русия Ковид, Русия, Ковид, Русия, Ковид, Русия, Ковид, Русия....
2
0
 
24
 
! Отговори
Има ли дофтур тук? преди 2 години
Абе, има ли докторя тук бре?Аз съм дрът и едно време четох в Работническо Дело, че антибиотиците са срещу бактериалните заболявания, а КОВИД-19 не беше ли вирус, бря?Няма ли някой да обясни, че съм си изгубил очиалата откакто ме удари склерозата?
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха.. Ковид е виновен за всичко да знаете