"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина

Меси и компания ще играят полуфинал
186
"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина
Снимка: БГНЕС/EPA

И вторият четвъртфинал на Мондиала между Аржентина и Нидерландия предложи много емоции. Редовното време завърши 2:2 и се стигна до дузпи, след които аржентинците стигнаха до успеха - 6:5 (4:3 при дузпите).

Аржентинците владееха инициативата и поведоха с гол на Молина в 35-ата минута. Втората част започна по същия начин като не се виждаше как европейците ще вкарат гол. Всичко сякаш бе решено в 73-ата минута, когато Меси реализира отсъдената дузпа.

Но "лалетата" разцъфнаха седем минути преди края на редовното време. Резервата Ваут Вергхорст беше изпуснат в наказателното поле на Аржентина след центриране на Бергюс от дясното крило. 197-сантиметровият таран насочи добре топката с глава в обратния ъгъл и направи 1:2. Драмата бе пълна, след като Нидерлания изравни в десетата минута на даденото продължение след свободен удар. Коопмейнерс пусна топката покрай стената и подаде на Ваут Вегхорст. Таранът използва физиката си, за да се пребори с Енцо Фернандес и чукна топката във вратата на Емилиано Мартинес за 2:2.

Продължението започна с предпазлива игра и на двата отбора, а положения пред вратарите липсваха. Второто продължение започна с натиск на Аржентина, като Лаутаро Мартинес на два пъти, Меси и Енцо Фернандес можеха да реализират. В 120-ата минута Фернандес удари греда, за да се стигне до дузпи. Нидерланците пропуснаха първите две дузпи, а Енцо Фернандес изпрати в аут четвъртия удар. Лаутаро обаче не сбърка петата дузпа, за да ликува Аржентина!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейката е гадно същество, хем се ваксинира тайно, хем отрича публично. После мърсува срещу Шенген публично, но във форума се прави че много тъгувал за Шенген.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още от началото се знаеше финала ще е меси срещу роналдо, аржентина взима финала след автогол на португалия, можете да го играете на точен
78
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватите са най-силни : хем биха Бразилия, хем ги приеха в Шенген.
77
0
 
4
 
! Отговори
лалетата увехнаха преди 1 година
ми що не.
76
6
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Аржентина номер 1! Заслужават! Красив футбол!
75
2
 
18
 
! Отговори
ми боли ме хуя преди 1 година
за ниската земя.
74
1
 
7
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Ами,ще им пратим десетина хиляди потенциални футболисти от Афганистан,те да си избират.....
73
1
 
6
 
! Отговори
Всичко се връща преди 1 година
Помнете 1994 г. България-Италия, съдията, и после жаб,арите паднаха от Бразилия на финала, Баджо изпусна дузпа и айде чао... България-Англия квалификация за европейското паднахме 6-0, англичаните набиедиха България за расистка държава и после жабарите ги биха на финала и то като домакин 2020 г. Пък 82 г.ЦСКА-Байерн Мюнхен, ЦСКА разбива Байерн първия мач на полуфинал за КЕШ и втория мач благодарение на съдиите Байерн отстранява ЦСКА и играе срещу Астън Вила на финал, но Астън вила ги побеждава!
72
3
 
37
 
! Отговори
ЛоШо преди 1 година
Няма по-противно нещо от един холандец! Живял съм в различни европейски държави и съм контактувал с хора от всякакви нации. Винаги най-големите гадюши към нас българите са били холандците. Сега това с Шенген е нищо. Ако добре си спомняте преди години именно те бяха против българите в ЕСАржентина и хората от там са невероятни и техния футбол отговаря на душата им - голяма!
71
2
 
30
 
! Отговори
Vamos Argentina преди 1 година
Така им се пада на холандските наркомани! Ше ни спират за Шенген, а? Дано Аржентина отстрани и хърватите, с един куршум два заека! Тия дузпаджии и с мишкарската игра нямат место на финала! Браво Аржентина! Дано станат световен шампион, заслужават го!!!
70
0
 
25
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
В холандския отбор имаше 7 африканци.....аре шенгейняци, куфарите и самолета към Шенгейния.
69
1
 
21
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Голям кеф, че имаха надеждо до края. Така е по болезнено.
68
0
 
11
 
! Отговори
69 преди 1 година
Ура, Ура, Холандия падна. Ура, Ура, Холандия падна. Ура, Ура, Холандия падна.
67
3
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Лалетата забравиха,че Господ е българин,не позволиха България да влезе в Шенген и бяха наказани.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименФаула беше толкова навътре в наказателното поле, че нямаше нужда от ВАР.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ямболия , тичай да им миеш чиниите , пък може и да те харесат и да ти излезе късмета . Иначе , за културния им принос си прав , ама сегашната наркоманско търгашеска шайка няма нищо общо с това . Не Ван Гог ни постави вето , а съществата от третия пол начело с Рюте. И закономерно Ван Гог го харесваме , а тези сегашните ги мразим
64
1
 
9
 
! Отговори
Маслина преди 1 година
До Абе видяхте ли? Кой нормален човек би подкрепял еднополовите шенгенци?
63
0
 
8
 
! Отговори
До 92 преди 1 година
Ван Гаал призова Холандците да отидат масово в Катар но те ревнаха в един глас че нямали пари ,едвам си плащали сметките 😄
62
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде едно цунами и няма Холандия, а Рюте ще стане рибна фъ-ш-к-ия
61
1
 
24
 
! Отговори
Коста Брава преди 1 година
При един пряк-свободен преброих 6 черняци в стената на Шенгенците и трябваше да проверя дали не съм си пуснал без да искам НигерияКонго от африканската лига.