Ѕил √ейтс: »зкуствени€т интелект ще трансформира "доста драматично" човечеството

—поред него да харчиш пари за колонизиране на ћарс не е добър разход
4 фев 2023 21:49, Ќели ’ристова
178
Ѕил √ейтс: »зкуствени€т интелект ще трансформира "доста драматично" човечеството
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ћилиардерът Ѕил √ейтс казва, че предпочита да дава пари за ваксини, отколкото да пътува до ћарс. —поред него това не е добър разход.

"¬същност е доста скъпо да отидеш на ћарс. ћожете да си купите ваксини срещу морбили и да спасите животи за 1000 долара на спасен живот", об€сни той в интервю за  BBC. "“ова е достатъчно, за да се обоснове защо да не ходите на ћарс."

 олегата предприемач на Ѕил √ейтс - »лон ћъск, каза, че иска да колонизира ћарс, докато ƒжеф Ѕезос също се присъедини към "космическата надпревара".

SpaceX, ракетната компани€, съоснована от ћъск през 2002 г., си постави за крайна цел да изпрати полети с екипажи до ћарс и в крайна сметка да колонизира „ервената планета. Ѕезос, основател€т на Amazon, оглав€ва аерокосмическата компани€ Blue Origin и направи кратко пътуване до космоса през 2021 г., докато британски€т магнат сър –ичард Ѕрансън също достигна ръба на космоса на сво€ ракетен самолет Virgin Galactic.

√ейтс, съосновател€т на Microsoft, също в€рва, че изкуствени€т интелект ще трансформира "доста драматично" човечеството.

"“ой ще ни помогне да разгледаме медицинските и научните въпроси. “ова не са само роботи, това помага и за четене и писане", об€сн€ва той.  "¬същност има по-гол€м напредък там, отколкото от страна на роботите. » двете ще ни осигур€т много по-висока производителност."

"Ѕугимен"

√ейтс сподел€, че е бил изненадан  да стане лице на конспиративни теории по време на пандеми€та COVID-19.

"Ќе очаквах това", казва той, имайки предвид предположени€та, че е спечелил от вируса или го е стартирал сам. "ѕо време на пандеми€та имаше десетки милиони съобщени€, че аз умишлено съм € причинил или че след€ хората. ¬€рно е, че се занимавам с ваксини, но се занимавам с ваксини, за да спас€вам животи. “ези послани€ н€как обърнаха това. ѕредполагам, че хората търс€т "бугимен" зад завесата, прекалено опростеното об€снение. «лобата е много по-лесна за разбиране от биологи€та."

√ейтс говори и за това как той, подобно на много други филантропи, се е срещнал със сексуални€ престъпник и финансист ƒжефри ≈пщайн.

"—ъс сигурност съм по-внимателен сега, отколкото преди, когато го направих. ўе обръщам малко повече внимание. ћоже отново да направ€ грешка, но не се опитвам да бъда отшелник."

"ѕо стандартите на баба ми съм луд"

√ейтс, който е прекарал гол€ма част от живота си като най-богати€т човек в света, е дал десетки милиарди лири за каузи, често насочени към глобалното здравеопазване, особено към децата.

—ега той раздел€ времето си между изменението на климата и изкорен€ването на недохранването и болести като полиомиелит и малари€.

Ќа въпроса дали е пестелив в лични€ си живот, √ейтс отговар€: "Ќ€мам огромен гардероб. Ќе нос€ бижута.  огато разопаковам подарък, късам опаковката, не € сгъвам и не използвам отново. Ѕаба ми никога през живота си не е хвърл€ла хартиена торба или н€каква връв върху опаковка. “ака че според нейните стандарти аз съм луд."

√ейтс се разведе със съпругата си ћелинда през май 2021 г.  огато го попитаха дали би искал да намери отново любовта, той каза: "–азбира се, не съм робот."

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


178
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
118
0
 
2
 
! ќтговори
ћ¬– »Ћ» —≈ “ј преди 1 година
—лужители от ћ¬– ѕ≈–Ќ»  и –” Ѕобов дол предлагат “≈–ќ–»«Џћ на гражданите , забран€ват на мъже Ѕългари да се жен€т чрез посто€нен терор чрез полицейска техника !ћол€ прочетете, това е истина, не ходете в ѕерник !–азполагаме със списъци с жертви Ѕългари не роми !
117
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћай-ната му на прогреса, ƒј на ‘арма-доктатурата
116
5
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬сички са откачени ,чуд€ са те€ американци н€ма да се събуд€т най-накра€
115
3
 
13
 
! ќтговори
¬ид€хме преди 1 година
“.н наночасти.ци във генната ви терапи€! ўу народ прецакахте....вкараха им инсталаци€та,обаче Ѕог е дал имунна система и пречистване на организма, за това искаха да ни прав€т на будали през 6 месеца с абоката направо! »» за което говори очилаткото начело с супиркомпа ще ви направи роби.  онспираци€ бе, философи,само очи да имате да поровите и ще видите официални документи и патенти за тези джаджи! Ўматки.
114
9
 
30
 
! ќтговори
Ќа сапун преди 1 година
Ќаистина ли има толкова наивни хора, които да не разбират, че това е платена ѕ– стати€? ∆ал ми е за вас... ¬сички големи платформи така се издържат, имат си и *** екипи, които пишат под тези статии, за да защитават рекламодателите. ќтносно √ейтс, когато и да му пръснат черепа все ще е късно.
113
21
 
11
 
! ќтговори
«а мен лично преди 1 година
 онспиративните теористи са хора от типа на Ўишо бакшишо дето си мисли че н€кой боб хвърл€ за него и го подслушва и повтар€ - ¬ –уси€ съм , ¬ –уси€ съм
112
12
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈гати "хуманиста". ѕоклон доземи! ” р о д!
111
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
че ще ще трансформира особено они€ устройства с major class code device bluetooth CoD class of device 7936
110
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
:)))))))))))))))))))
109
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћоже и плюс да се даде, всъщност
108
4
 
28
 
! ќтговори
 у ку кукувица преди 1 година
“акива като този говор€т за колонизаци€ на ћарс при положение, че за половин век имат едно "съмнително" пътуване до Ћуната за 20 минутки..... явно си мисл€т, че хората пасат трева или наистина просто са кукувици :)))
107
7
 
25
 
! ќтговори
Ѕла бла бла преди 1 година
ƒа об€сни този от къде точно му дойде интереса към ваксините след като се е занимавал с микрочипове ц€л живот?? јха, за спасение не хората.... бла бла, знаем ги ти€. «начи н€ма нищо общо с нано-технологиите които развива от десетилети€?? ƒа роден съм вечерта, но не снощи сес се? “ова плюс »» който не е никакъв интелект са само оръжи€ в ръцете на тези които искат да те превърнат от пешка в блееща пешка и усп€ват за жалост.
106
4
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈динствено хора без интелект могат да приемат тези панаирджийски трикове за "интелект".
105
3
 
10
 
! ќтговори
0808 преди 1 година
ƒо јсан.... баба ти е абсолютно права...ти не си в ред, затова те остави и жената...кажи как открадна DOS от при€тел€ ни?..
104
8
 
8
 
! ќтговори
–оди ме мамо евреин преди 1 година
- после знам как добре да живе€!
103
16
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
»зкуствени€т интелект тр€бва незабавно да бъде имплантиран на 80% от онези българи описани от един известен Ѕ ѕ професор!
102
8
 
19
 
! ќтговори
јсан преди 1 година
Ѕил √ейтака не му давам и 2 лева за уиндоус :)))
101
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
"≈ много €сно че и тези преди него са били нещо, то н€ма как вашите да са с 8ми клас или склададжии и да станеш най-богати€ човек на света хах" - ƒа, но има разлика между "мама и тате са образовани и здраво рабитещи и добри хора" и "тате е американски олигарх, а мама си говори на ти с директорите на всички големи компании, наред със сенатори и хира от Ѕели€ дом".
100
1
 
7
 
! ќтговори
ƒеспот преди 1 година
Ѕил гейц пипа твърдо
99
15
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
–едови€т бълггаррак или републиканеца в —јў н€ма как да разберат Ѕил √ейтс нито пък той може да ги разбере. »сак Ќютон е казал за човешката глупост че € см€та за Ќ≈»«ћ≈–»ћј. Ќ€ма как и √ейтс да € измери и разбере.