Наградата Jameson

Вчера ви показахме първит шест филма, състезаващи се за отличието, ето анотации и на останалите шест
11 мар 2010 11:17, Петя Славова
0
Наградата Jameson
Кадър от "Храс". Снимка: София Филм Фест

Късен дом, Игрален, 2009, 29’,Аверина                                                                                                                                        Филм за две жени, живеещи в дом за стари хора, които, въпреки трудностите и самотата, са запазили доброто и жаждата за живот в себе си. От прозорците на дома, намиращ се в бившия елитен соцквартал на София – Зона Б-5, се вижда мо­лът, в чието динамично и лъска­во пространство почти никой не подозира, че точно зад него въз­растни хора прекарват остатъка от живота си.

Новият, Игрален, 2009, 19’Реж. Вито Бонев                                                                                                                             Първият работен ден на Коце­то в хранителен магазин. Упра­вителят изглежда леко мръднал, а една от колежките не спира да му досажда. Поредната работа, която не става. Защо тогава да не гепи дамската чанта от безпри­зорната пазарска количка?! Това поне го може.

Приказки, Документален, 2009, 27’12’’Реж. Николай Василев
Бивш миньор вече 15 години приютява сираци от цяла Бъл­гария. Детството им свършва, а с него и възможността за топла храна и покрив над главата. Из­гонени на улицата след навърш­ване на пълнолетие, те трябва да се научат как да оцеляват и да бъдат достойни хора. Ще успее ли техният благодетел да сбъ­дне мечтите им и на каква цена? „Приказка” е една история за ох­люви и мечти, запустели гроби­ща и обич, сметища и надежди...

Храс!,!Анимация, 2009, 4’23’’Реж. Благой Костов
В един хартиен свят едно чове­че създава комфорт за себе си, но постепенно се вманиачава и уни­щожава света около него.

Топъл ноември, Игрален, 2009, 11’30’’Реж. Валентин Гошев
Стефан, самотен баща на около 30 г., все още търси своето място в живота. Неутвърден писател, той чака издаването на първата си книга. Сам отглежда сина си, а междувременно новата му при­ятелка вече е бременна. На всич­ко отгоре баща му е в болница и трябва да даде кръв за операци­ята му...

Малкият принц , Документален, 2009, 19’, Реж. Филип Андреев
Емил-Едуард е бохем, щаст­лив, свободен, интелигентен, ха­ресван от жените, той е образът, който Емил Митов си е измис­лил, за да се пренесе в реалност, в която не е самотен наркоман, без приятели и перспективи; в която е някой със славно минало и бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари