Започна 7-ото издание на София Мийтингс

Събитието продължава от 11 до 14 март
11 мар 2010 10:38, Петя Славова
0
Започна 7-ото издание на София Мийтингс
Снимка: София Филм Фест

Седмото издание на София Мийтингс ще се състои от 11 до 14 март 2010 г. в рам­ките на 14-ия международен София Филм Фест. София Мийтингс се провежда с под­крепата на програмите МЕДИА и МЕДИА International на Европейския Съюз.

София Мийтингс е форум, насочен към профе­сионалната киноаудитория – режисьори, продуценти, дистрибутори, представители на финансиращи организации и филмови фестивали, който се провежда в два самос­тоятелни модула:

– Pitching – представяне на проекти за първи, втори или трети пълнометражен игрален филм на режисьори, търсещи фи­нансова подкрепа, или копродуценти. В селекцията ще бъдат включени проекти за първи, втори или трети пълнометражен игрален филм.

Те ще бъдат представяни от режисьорите и продуцентите им пред ши­рок кръг от утвърдени специалисти от на­ционални и международни финансиращи организации, продуцентски и дистрибу­торски компании. Програма­та ще се състои от публично представяне на проектите, следвано от индивидуални срещи между участниците и проявилите към тях интерес специалисти.

– Balkan Screenings (Бал­кански филмови прожекции) – панорама на най-новите български и балкански пъл­нометражни и късометраж­ни игрални и документални филми.

Прожекциите са предназначени за представители на филмови фестивали, международни компании за разпростране­ние на филми и журналисти.

Над 100 продуценти, дистрибутори, представители на международни филмо­ви пазари, финансиращи фондове и тре­нинг програми от Европа и региона, както и представители на престижни филмови фестивали ще вземат участие в започнало­то събитие.

Паралелно ще се проведе интензивна програма от уъркшопи, представяне на трейнинг и финансиращи кинопрограми.

Фондацията за кино Robert Bosch, под­помагаща късометражни игрални, доку­ментални и анимационни копродукции между Германия и Югоизточна Европа, ще представи за четвърти път своята The Co-production Prize (www.filmfoerderpreis.com).

В рамките на презентацията ще се състои представяне на проекти на 10 млади български режисьори, търсещи копродук­ция, пред пристигнали за целта герман­ски продуценти. Ще бъдат прожектирани и 4 филма, спечелили The Co-production Prize: „Ана Блуме”, режисьор Весела Данче­ва, подкрепен от Робърт Бош - селектиран за фестивала в Ротердам. „Слънчев удар”, „Любов и съдба” и „Отломка” - 11.03.2010, Френски Културен Институт (вход свобо­ден, 15.00 – 16.45)

УЪРКШОПИ и ТРЕНИНГ ПРОГРА­МИ - в програмата на София Мийтингс са включени: SCRIPT READING – уъркшоп за сценаристи; FILM PR – филмови про­моции и маркетинг; DOCUMENTARY – „Всичко, на което не ви учат в училище” (ДНЕС, в зала Сердика на Гранд хотел Со­фия, вход свободен, 17.15 – 19.00); CASE STUDY Lebanon – как се реализира фил­мовият проект „Ливан”; ARCHIDOC – програма за европейски документалисти, разработващи проекти, базиращи се на архивни материали; EP2C – програма за постпродукция; българската програ­ма TOSMI – тренинг за свободни мулти­медийни инструменти. В партньорство с MEDIA DESK България ще бъдат пред­ставени MEDIA програми за финансиране в сферата на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари