Балканско кино

Филмите за 12 март
12 мар 2010 09:52, Петя Славова
0
Балканско кино
Кадър от "Тук и там". Снимка: София Филм Фест

Тук и там, Сърбия-САЩ-Германия, 2009, 90’, Реж. Дарко Лунгулов

В дебюта си като режисьор в игралното кино сръбският ре­жисьор Лунгулов противопоста­вя приключенията на предпри­емчив млад белградчанин в Ню Йорк с откритията на застаря­ващ пропаднал нюйоркчанин в Белград.

Американският актьор Дейвид Торнтън е в ролята на изхабения 52-годишен джаз­музикант, който приема пред­ложението на хамалина Бран­ко (Трифунович) да замине за Сърбия, да се ожени за прия­телката му и така да ù осигури легално пребиваване в САЩ. В Белград Робърт се влюбва в майката на Бранко (Карано­вич), а в същото време от дру­гата страна на океана младият сърбин се озовава в складове за отпадъци, задни улички и поли­цейски управления след краж­бата на буса му.
Днес, 18.00 ч. кино Одеон, гости Дарко Лунгулов, Горан Радакович (актьор) и Джим Старк (продуцент)

Вярвам в ангели, Хърватска, 2009, 101’, Реж. Никша Свиличич

Филмът e средизем­номорска романтична комедия, подобна на “Mediterraneo” и “Амаркорд”, заредена обаче с типичен чешки хумор.

Освен основния сюжет ще видите съби­тия и образи, които могат да бъдат от­крити само на остров на­сред морето. И като добавите към това невъз­можността да се използват мо­билни телефони (заради силното магнитно поле на острова), на­лице са всички предпоставки за един добър филм с вкус на слън­це, море, сол и любов.
Днес, 20.00 ч. кино Одеон, гост

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари