София и Бургас в една посока!
София и Бургас в една посока!
Това е табела на изхода на Стара Загора, малко преди да се излезе на магистралата. Според нея София и Бургас са в една посока, на един и същи изход. Според моите шофьорски познания за табели, на тази трябва да има две отделни стрелки една след друга, тъй като изходът за Бургас е след този за София, също е надясно, но след завъртане в кръга се тръгва в посока обратна на София. Снимка: Снежина Богданова | 16 авг 2013 10:35
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
33
14903
10
28
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Това, че нещо на ТЕБ ти се е сторило нередно не значи, че Е нередно!!!-----Ами не само, че е нередно, ами е и кретенско. Тази табела казва едно и само едно - че на първия изход в дясно се излиза и за София и за Бургас. А така ли е? Капиш Холане?
27
4
 
1
 
! Отговори
Егати преди 10 години
Офцо, върви си изкарай пак шофьорския курс, вместо да снимаш !
26
4
 
21
 
! Отговори
Айде холан!!! преди 10 години
До СнежинаТова, че нещо на ТЕБ ти се е сторило нередно не значи, че Е нередно!!! И това, че пътувайки ти е скучно и снимаш разни табели, не е причина да ни занимаваш с твоите незнания и не познания! Дай си агнето, където е нужно, понаучи малко от малко знаци, маркировка, обозначения, вземи книжка, па тогава снимай и давай кифленски коментари!
25
21
 
7
 
! Отговори
Снежина преди 10 години
Не очаквах, че заявяването на гражданската ми позиция, една нередност да бъде поправена, ще предизвика толкова злостни коментари. Ако съм го заснела то е защото имам навика когато нещо ми се стори нередно да потърся начин да бъде поправено. Лека вечер на всички!
24
1
 
2
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До АнонименЗа две години, колко души се объркаха там? Аман от философи, дето си нямат проблеми в живота, та търсят от какво да се оплачат.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
koito e patuval v 4ujbina ste se obarka tam vsi4ko e napraveno da varsi rabota a v bg e napraveno da se otbie nomera
22
1
 
6
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Целият пътен възел е 500 м. междъ двете отклонения има надлез от около 350 м. Както е нормалната практика навсякъде, всяко конкретно направление е обозначено на съответното отклонение, а преди отклонението има предупредителни табели за посоката. Какъвто се явява този знак.Вярно е, че у нас липсва унифицирана система за указателните табели, но това поне е наложено като стандарт.
21
0
 
6
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Да, в Германия има указателни табели за следващите два или три пътни възела. И точно затова няма да им хрумне да разделят направления, намиращи се на един и същи възел! Табелата за пътния възел в обратната посока откъм Хасково е абсолютно същата, и по същия начин с табели на самия възел са обозначени съответните направления. "Госпожата" обаче явно не са я возили в обратната посока.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da i na men mi napravi vpe4etlenie,
19
2
 
4
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Ако жената казва, че за Бургас и София отбивката е различна - с някакво отстояние, то тя е права. Знаците трябва да са еднозначни и да се разбират от водача без значение дали има или не GPS, дали е българин или не. Лично аз също бих се подвел, но незнам как е правилно да се направи, някой който го работи това може да се изкаже.
18
1
 
3
 
! Отговори
W219 преди 10 години
Не се карайте за глупости. Госпожата публикувала снимката донякъде е права. Така поставен знака наистина указва София и Бургас в една посока. Ако след това има знаци указващи различните изходи тогава не е кой знае какъв проблем да се ориентираш. В Германия наистина е практика на съответен път да се маркират две или три отбивки ако са една след друга на една обща табела.
17
0
 
5
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Анонимния, не знам как е в нормалните страни, но у нас се пише Германия, не "германя".Хайде, на баня...
16
1
 
7
 
! Отговори
Чужденец преди 10 години
До Анонимен (17)Прав си. Да караш в България е ужас. Доста *** не знаят, че по магистралата не се изпреварва отдясно, че аварийната лента не е за каране, че при всеко престрояване между лентите се пуска мигач и т.н. Шофьорската култура на българи е ужасно ниска. Отделна дума се отнася за маркировка (където я има де), особено когато след кръстовището лените приминават от 3-4 към 2 (например, кр. Тодор Александров и Константин Величков). Аз се оправям, само казвам мнението ми на чужденец.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В нормалните страни, като германя, табелата е само 1 "със схема на цялата магистрала", но е така направена, че само *** няма да се обърка. А малкото чужденци, които познавам и са карали в БГ, всички изпадат в ужас от знаци, маркировка и не на последно място пътища
14
2
 
14
 
! Отговори
??? преди 10 години
Г-жо Богданова що ни занимавате с глупости ?
13
10
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 10 години
Според форумните експерти пак всички са селчичовци на пътя, а те са голямата работа. Видите ли боко, или сергей или някой друг хомосексуален мафиот открил една детелина за цялата страна и ще се надпреварят на кого му е по-ясно как стоят нещата. Като сте големи експерти, как стоят нещата в нормалния свят, щото по изказванията ви не става ясно дали имате ни най-малка идея. А това че има за 1км 10 табели нищо не означава. В нормалните страни, като германя, табелата е само 1 "със схема на цялата маг
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
знакът си е много правилен - целта му не е да показва коя отбивка да хванеш, а че следва магистрала - целият знак е син, пътят по който карате в момента, а надясно се качвате на магистрала - зеленото е цветът на магистралата. А след това вече си има друг знак, който да ориентира "дори чужденците".
11
1
 
13
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До мишонкаНа първата отбивка много ясно си е изписано изписано "София/София 206" и трябва никога да не си карал извън селските пътища, за да не познаеш, че навлизаш в детелина... Още повече на заден план се вижда и табелата за "Хасково (основен път, синьо) и Бургас(включване към магистрала, зелено)".Освен това чужденците, за разлика от чичаците на село, дето возят Снежина на предната седалка, имат и джипиес навигатори. А ти си завивай накъдето искаш, няма как да ти се помогне :)
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свий наляво през селата-да видиш колко табели и тогава снимай!
9
12
 
14
 
! Отговори
мишонка преди 10 години
Май наистина повечето от пишещите тук са от типа на чичаците-шофери,които си карат като на село! Снежина е права..трябва да има 2 стрелки надясно-едната преди моста -за София,другата след моста-за Бургас. Аз ако съм чужденец и не знам в коя посока се намира Бургас,ще завия на първата отбивка и после ще се чудя какво да правя.Табелата е сложена преди да пуснат участъка за Нова Загора