Къде е намалението на тока?
Къде е намалението на тока?
Може ли някой да ми обясни защо след 01.08.13 цената на тока е по-висока от преди 08.08.13? Уж има 5 % намаление. Къде е то? Снимка: Vesko | 14 сеп 2013 08:59
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
94
49532
44
10
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Интелигентният човек пресмята крайната цена, повтарям КРАЙНАТА цена на 1 kwh преди и сега и установява , че наистина има намаление с 5 %. *** както винаги пише глупости от рода на "миналата година през август - един хладилник, тази година същото положение, но миналата 25 лв , тази 56 лв."Сравни разхода в kwh за двата периода, какво само плямпаш?Ако не знаеш как, поне не пиши глупости!
74
3
 
1
 
! Отговори
iivann преди 10 години
Разликата в крайната цена не е голяма (пък и 5 % означава на 100 лв 5 лв надолу ....), така че цените може всеки да си ги изчисли за едни и същи kw/h , само не разбрах каква е консумацията на хладилника ( без да се заяждам ... :) )
73
5
 
1
 
! Отговори
Тенев преди 10 години
С въпроси като този просто се излагаме като уж много интелигентни българи. Няма смисъл да се гледа цената за киловатчас, а да се гледа платената сума, която във всички случаи и при еднаква консумация е по-малка. Това е и целта на занятието - да се намали плащането за консумираната електроенергия за месеца. Примерна сметка с еднакво потребление преди и след промяната в правилата за изчисление на цената е направена от ЧЕЗ и изпратена на всички техни абонати, със заявена електронна фактура.
72
0
 
2
 
! Отговори
iivann преди 10 години
До ognyan.petrov.71Огняне , сложи си ампер клещите на хладилника да го видим тоз хладилник , колко му е консумацията на час :) А ето и цените на ДКЕВР: dker.bg/NPDOCS/pressinfo_ceni.pdf
71
1
 
0
 
! Отговори
ivan преди 10 години
И крайната цена на сбора от енергиите е по ниска със посочените проценти. :) Ако не вярвате , сметнете сами ;)
70
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Има намаления в цената със посочените проценти.Всеки може да си го изчисли сам.Крайната цена (която всички сте я виждали и чували по новините) е образувана от сбора на енергията със всичките видове достъп.Във фактурата обаче са посочени поотделно цените на всяко едно нещо (дневна,нощна,достъп, пренос през НН,ВН...).Ако погледнете новите си фактури ще ви направи впчеатление че дневната и нощната ел. са леко по високи , но за сметка на това преноса и достъпа през НН и ВН са по ниски.
69
7
 
2
 
! Отговори
все пак преди 10 години
Има крайна цена за един кW/h.Научете математика за да си изчислите!!!Ако не можете обадете си в колцентровете на ЕРП - то което ви е доставчик - ще ви я кажат.Те я изчисляват при всяка промяна.Сметнете си разликата в киловати по крайна цена и ще получите сумата по фактурата.Това, което е заградено е само цената на енергията.Тя може и да е по - висока / в случая /, но в крайната цена влизат и други компоненти/ те се виждат /.Не съм адвокат на никой, но през лятото си пускахме климатиците нали?
68
1
 
13
 
! Отговори
цсияии;д преди 10 години
....независимо от всичко комунистите ,ще спечелят на следващите избори -аз тоя народ не мога да го разбера .. терминал2 - това е изхода !
67
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали все ни обясняват, че сме пазарна икономика? За едни пазарна, за други пазарджишка. Онези със "зелената" енергия и с=всякакви Американски ТЕЦ-ове да си продават на когото намерят. Защо държавата да е задължена да им изкупува тока, при това на цена която те кажат? Който е подписвал подобни договори, той да плаща.В нашата държава всичко се увеличава. Намаления няма. Наглостта на нашите политици обаче е безкрайна.
66
2
 
50
 
! Отговори
горски пътник преди 10 години
Намалението е в главите на червените пенсионери - то е ясно. Питайте ги тях, ще ви обяснят. А като захладнее и се вдигне потреблението, пак ще се напълни Орлов мост и ще танцуваме заедно. Само жалко, че благодарение на смешната си демагогия тия ще са изкарали 6 месеца.
65
1
 
42
 
! Отговори
МИ ТОВА НАМАЛЕНИЕ преди 10 години
е толкова,че изобщо не се забелязва,а камо ли да се усети като сума.ТРЯБВА ДА СИ ЕКСПЕРТ СЧЕТОВОДИТЕЛ,ЗА ДА МОЖЕ ДА ГО ИЗЧИСЛИШ.БОЖЕ,ПАК СЕ ОПИТВАТ ДА НИ НАПРАВЯТ НА КАНАРЧЕТА.Не искаме да ни подхвърляте смешните стотинки,както във всички ваши управления.ИСКАМЕ ДОСТОЙНИ ДОХОДИ,КАКВИТО НИ ОБЕЩАХТЕ.
64
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО ЗА ВЪПРОС? НАМАЛЕНИЕТО Е ОТЗАДНАТА СТРАНА НА ФАКТУРАТА. ПОГЛЕДНЕТЕ НА ГЪРБА НА ФАКТУРАТА ЩЕ ГО ВИДИТЕ. ТАМ ИМА ЕДИН КВАДРАТЕН С КОТЕШКА ГЛАВА И ДВЕ ЯЙЦА.
63
21
 
9
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Много е просто. Цената има два компонента- цена за снабдяване и цена за разпределение. При първата има увеличение, а при втората намаление. Като се съберат двете се получава крайната цена и тя наистина е по-ниска с 4-5 % от досегашната. Сега като получите новите сметки, в които са само новите цени, направете си изчисленията като ги сравните със старите сами и ще се убедите в това.
62
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената на тока е увеличена. За добавките не знам, но обещанието беше да намалят цената на тока.
61
7
 
28
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Цената на тока винаги си е била толкова, колкото трябва да бъде, защото това е държавнорегулирана цена, от ДКЕВР. Всичко беше путинска инсценировка, за да наместят на власт руската агентура. Сега и японските скоростни кутии взеха да отказват.
60
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама снимай и долната част на бележката, където са добавките, добавка ТЕЦове продадени от Костов, и добавка зелена Борисова енергия ето там е истината, която търсиш
59
1
 
19
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Доакато се занимавах с тая глупост изпих едно пвц и и изпуших една кутия цигари, 7 лева досега, а налението е смешно, Сега ще ви го обясня, нормално е на предишния пост да имам минуси, не беше правилен. а- дневна , b- нощна, z- сбор от всичките добавки (единична цена). c1 - тарифа на дневна, c2 - тарифа на нощна. Формулата е такава а*c1+b*c2+(a+b)*z. Това е а*(c1+z)+b*(c2+z). Намалението е 4.3 за дневна, 5.58 нощна. Отивам за бира и цигари, много сметки за 1-2 лева :), Смях !!!!
58
3
 
16
 
! Отговори
Leandro преди 10 години
Намаление няма !!! Не се заблуждавайте !!!
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма намаление,не може да има намаление.Това е приказка за ***.Дано на антипротестиращите да им дойде ума в главите и да разберат че само ги лъжат и използват,освен ако не са им платили електричеството или не са им го обещали.Има ли още хора в България,които вярват,че някакви цени могат да бъдат намалени?
56
4
 
6
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Направих сметките, сега ще ви обясня. Самия ток , днеска и нощен е увеличен, има 4 премахнати реда от допълните, един нов, 2 увеличени и един останал същия. При малко сметки излиза, че по новите цени тока ще ми е с 10 лева повече от по-предишния месец (юни). За капак сметката за август е 49 лева, нямам отчетените данни, видях я в epay само. Наистина нямахме около 10-12 дена топла вода, бях пуснал бойлера, но ....не мога да говоря преди да видя отчета. Едно ще ви кажа - BULGARIA IS A LIE !