България на 3 морета
България на 3 морета
Братушките от Русия показаха интересна карта на България по време на откриването на игрите в Сочи ;) Има части от Македония, от Беломорието... Ама са си прави хората - те броят Санстефанска България :) Снимка: Николай | 07 фев 2014 21:44
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
149
39436
122
7
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
martony преди 10 години
Ей недоволен, напиши коминтерна в google и чети!
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Братушките от Русия показаха интересна карта на България по време на откриването на игрите в Сочи"Това е снимка и не може да се тълкува като "карта".
108
0
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Братушките от Русия показаха интересна карта на България по време на откриването на игрите в Сочи Има части от Македония, от Беломорието... Ама са си прави хората - те броят Санстефанска България.Прави са я, те за тези България си проливаха кръвта 1878 година, а ние след това просрахме доста територии благодарение на тъпите си политици и Фердинанд, да не беше идвал по-добре. И както гледам още има какво да унищожим и да продадем, до следващата олимпиада може да остане България на река Дунав.
107
1
 
7
 
! Отговори
Апачи преди 10 години
Въпросът Е: има ли маке което да не се е наакало много сериозно от ядове и дали Путин не е "сбъркал" случайно?
106
0
 
11
 
! Отговори
? преди 10 години
Не усещате ли че това си е картата на България, но огъната най-вероятно около сфера и леко завъртяна. Добавени територии има само в *** кратуни на търсещите евтини сензации и в тези на комплексираните ни новоизлюпени съседи. Обърнете внимание на формата на границите. Просто това е поредният творчески неуспех на някой авангарден графичен дизайнер.
105
1
 
2
 
! Отговори
Урсуз преди 10 години
До Историк--121;Напълно си прав .
104
5
 
3
 
! Отговори
Историк преди 10 години
До УрсузИменно. Затова Дж. В. Атанасов е колкото българин, толкова и ирландец (и даже французин), а в още по-голяма степен е американец. Така и е с днешната ни азбука: тя колкото е българска заради земята, където е въвеждена, толкова и гръцка (Солунските братя), македонска (Охрид днес е в Македония) и руско-холандска (шрифта на Петър-I) едновременно. Всеки от тези народи има принос към днешната ни азбука, но нито един от тях не може да се счита за единствен създател.
103
0
 
4
 
! Отговори
Урсуз преди 10 години
До Историк--118; Майката на Дж.Атанасов е Ирландка
102
5
 
11
 
! Отговори
Историк преди 10 години
До Един българинДжон Винсент Атанасов е толкова българин, колкото и Дилма Русеф. Баща му заминава за САЩ на 13 години. Не се превръщай в македонец, при тях също всеки втори е македонец и всичко хубаво е македонско (by the way и кирилицата е македонска според тях). Наистина днешните букви е в голяма степен шрифт измислен от холандски художник. От своя страна той се базира на църковната кирилица от Охридска школа, а тя върху глаголицата на солунските братя.
101
7
 
3
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
Продължение;Русия ни вкара в ПСВ на страната на Германия със съюзник Турция. РУсия принуждава Англия и Франция да подпишат договора от 10.04.1915 г.Съгласно договора при победа на съюзниците над Германия, наРусия се разрешава да окупира--Босфора,Дарданелите и Регионите около тях.Ние и Турция сме регион.За да зщитим териториите си застанахме до Германия и знаем какви са последиците.
100
6
 
3
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
Пр0дължение; 1902 г. Б-я и Русия подписват военен договор,съгласно който нашата войска се поставя на подчинение на Руското комахдване, а на Фердинанд е присвоено званието Генерал от Руската Армия.Русия грубо се намесва в нашата войска.1903 г тя нарежда да бъдат приети всички Офицери--Русофили ,прогонени от Стамболов. 1905г наши военни участват във войната в далечния Изток. Царица Елеонора участва като Н-к на Санитарен влак.Русия сформира Балканския съюз.Тя е виновна за последствията от Балк. в
99
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 10 години
Явно Путин има планове за нас :)
98
5
 
3
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
Продължение;САЩ решиха изхода на ПСВ. При гр.СОМА Англия губи за 1 ден 55 000 жертви.Войната се закучва.Англия иска от САЩ 250 000 войника,Франция--70 000 а Италия --50 000.САЩ им отказват и пращат свой контингент начело с Ген. Пършинг.Те превземат 15 км.Ешелонирана отбрана начело с Ген. Галвиц и поставят ултиматум на Германия .Войната свършва.Русия загуби войната заради Ленин.Германците му плащат 70 милиона марки да дестабилизира Русия и да я извади от войната.Той това и прави.
97
4
 
5
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До БРАННИК--104 ;Да благодарим че Русия не участва в НЬОЙ.Тя искаше да ни раздели на 3 да не раздаде на Сърбия,Гърция и Румуния и да ни ликвидира.Благодарение на САЩ ни има и се отървахме само със Западните покрайнини,Удро Уилсън предлага граници по Етнически принцип.Предлага също Границата ни с Турция да минава по линията--МИДИЯ--РОДОСТО (Текирдаг).Предлага 14 точки за устройство на Света след ПСВ.Той казва;Не бъдете строги с победените. Ще доведе до война.Не се възприема и той напуска конф
96
7
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
До ХАНС ГРУБЕР и Дядо ви ГръкТолкова сте отворени двамата, че чак са ви зейнали зад,ниците ! Я първо научете от какъв произход са действително Кирил и Методий, защо са живяли в Гърция, и в коя държава е създадена цяла школа за усъвършенстване и разпространение на новата славянобългарска азбука ! ***, още малко и ще кажете, че и Джон Атанасов не е българин, а компютъра и него руснаци или гърци са го измислили !
95
0
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
От космоса се вижда най-добре. :)
94
6
 
7
 
! Отговори
batevale преди 10 години
........От подобни спекулации ,може да я докараме до "България на три язовира".........
93
3
 
16
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Картата си е точно сегашна България, но е под ъгъл. Определено не си познавате географските очертания на държавата, затова пишете пълни глупости. Гладна кокошка просо сънува.
92
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката си е съвсем автентична. А неграмотниците с робска психика бързат ли, бързат да направят *** на господаря си ***.
91
2
 
6
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Дедо гъзобрък,вие не сте създали никаква азбука,просто сте възприели финикийската,като сте я адаптирали спрямо своя език.Японците и до ден днешен пишат със..йероглифи,изплзват и латиница,заради англ. език.Прокопсали са,защото държат на своето,на родното-традиции,йероглифи,изкуство и пр. Така е било и у нас преди 1944година.Сега,понеже копираме всичко,което плюва запада,сме на това положение,и ще продължаваме да затъваме,докато не намерим себе си.