Веломагистрала!?
Веломагистрала!?
Малко след Вакарел, посоката е Бургас Снимка: Веселин | 17 май 2018 14:26
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
11
1715
3
5
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
не давайте идея, че на магистралата може да се боядиса вело лента, това са 500км вело алеи в рамките на една година "новопостроени"!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Новите камикадзета не спазват никакви правила, движат се срещу знака в затворени улици, пресичат на пешеходни пътеки без да слязат от колелото, сега и на магистралата се качили.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Втория до трерия
Не е въпрос на непоносимост. В радиус от 10 км.не ползвам кола. А й ще си върна велосипеда. Става въпрос за абсолютно непознаване на правилата за движение или непризнаването им. Създаване се втора вълна от донори. На магистрала не могат да се движат пътни превозни средства, който конструктивно не могат да поддържат скорост от 40км/ч!!!!! Прочетете закона за движение по пътищата. Отнася се и за велосипедисти и за пешеходци. Никой не е привилигерован и над правилата!
7
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен номер 5 преди 2 дни
Няма такова нещо да трябва да се движиш вдясно на платното, нали. Не знаем законите ама иначе сме с претенции ...


Чл. 80. (Изм. – ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е
длъжен:
1. да ползва светлоотразителна жилетка при управлението му извън населените места,
през тъмната част на денонощието и при намалена видимост;
2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
6
0
 
5
 
! Отговори
..то и каруците.. преди 2 дни
Томи каруците са забранени в София,ма Ко му дреме на черния,като няма сила която да го накара да плати глобата
5
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
няма такова нещо като плътно до десния бордюр

в нашият закон въпросът не е уреден изобщо
4
22
 
15
 
! Отговори
Втория до трерия преди 3 дни
И какво като се качат на колите си, не разбрах? Чудя се каква е тази непоносимост от страна на селските тумбаци в колите към велосипедистите? Баси ориенталското мислене, баси чудото. Съветвам Ви да се разходите малко в западна Европа. На велоалеята не само ще го обиждам, драги, но и ще ги блъскам. ХАХАХА. Дайфа ми се.
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
до втория: Ти внимавай с пешеходците и не ги обиждайте защото те ще се качат на колите си. Аз веднъж бутнах с колата един такъв самонадеян като теб.
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 1: това за плътно до десния бордюр хич не важи за София, защото обикновено мястото е заето от паркирали коли. Практически в София велосипедите стават почти неизползваеми с всеки изминал месец и всеки новопостроен блок.
А що се отнася до наглостта - пешеходците, дето ми се движат като патици във велоалеята гонят по наглост и мотоциклетисти и велосипедисти.
1
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Поредно доказателство, че велосипедистите започват да гоня по наглост мотоциклетистите. Не защитавам джигитите на четири кола, да не ме разберете неправилно. Много претенции и никакво познаване и зачитане на правилата за движение. На магистрала и в паркове движението с велосипед е за-бра-не-но!!!! На улицата се движи плътно до десния бордюр. Не по средата на лентата или между колите! Колко имат звънец? В тъмната част на денонощието по големите булеварди в София има и без всякакви светлини!