Паяк вдига коли без предупреждение
Паяк вдига коли без предупреждение
Вдигат всички коли по ул. "Червена роза" в ж.к. "Стрелбище". Обяснението на Центъра за градска мобилност е, че имат заповед от Общинска полиция. Причина не споменават, освен, че имало жалба и колите там били в нарушение. В нарушение колите от цяла улица! Любопитното е, че улицата е... пълна отново с коли, защото на мястото на вдигнатите веднага паркират други! Снимка: Ганчо Ганчев | 25 окт 2018 06:40
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
14
16668
0
12
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
ссс преди 5 години
Поздравления за паяка.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЗДвП и ППЗДвП изрично е посочено, че ако колоната е започната от едната страна (било то и грешната), ти си длъжен да паркираш от същата. Иначе би се получило шахматно паркиране.
8
4
 
2
 
! Отговори
незнаещ преди 5 години
Много разбирачи, но всъщност ***. На еднопосочна улица може да се паркира и от двете страни. Еднозначно. Справка ЗЗДП
7
0
 
5
 
! Отговори
Хахахахах преди 5 години
Е това заглавие направо цепи мрака. Като паркираш неправилно кого си предупредил, че да те предупреждават при вдигането с паяк? В Крива река е същото - решават двама-трима интелектуалци да паркират на забранено и овчият народец ги следва и си паркира. После защо ги вдигат?!?! Ама нали всеки вече е репортер, всеки е адвокат, всеки е доктор...
6
3
 
9
 
! Отговори
Ама преди 5 години
С писмо и картичка и персонално и поименно ли да ви предупредят, нали има знак?
5
1
 
10
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
Всяко чудо за три деня е в България. Трябва системно и непрекъснато, а не само кампанийно.
4
3
 
19
 
! Отговори
Ss преди 5 години
Значи нарушаваме закона, и после се чудим що ни санкционират ! Щото ако паркирам както трябва и по закон запушваме на хората гаражите ! Ами няма да паркираш там ! Аман от некадърни шофьори дето си мислят, че всичко им е позволено и може на всякъде се паркира ! Докато не стане както в Япония няма се оправят нещата ! Доказваш, че има къде имаш да паркираш и тогава може си купиш кола !
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво пише в актовете, които ви връчиха. Длъжни са да посочат коя норма от ЗДвП е нарушена. А иначе на ул. Позитано, посока х-л Рила след пресечката с бул. Витоша, паркоместата на ЦГМ са отляво на улицата.
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма знак, но е еднопосочна улица и колите трябва да са отдясно. Проблема е че отдясно е панелен блок по цялото протежение на отсечката и има гаражи. Предполагам и затова от години се паркира от лявата страна, иначе става неизползваема цялата улица. На мой въпрос вчера защо не вдигат колите върху тротоарите на 2 метра от тях, ми казаха да питам общината. Ще я попитам.
1
4
 
53
 
! Отговори
.. преди 5 години
Ако има знак, който забранява паркирането, значи вдигат съвсем правомерно. Това, че има много нарушители не значи, че нарушението не се брои.Съмнявам се да вдигат просто така, сигурно някъде в храстите/клоните има знак.