Ледена епоха през цялата седмица, Баба Марта носи студ

Живакът ще падне до - 15°C, в сряда отново ще вали сняг
5
Ледена епоха през цялата седмица, Баба Марта носи студ
Снимка: Булфото

През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна България ще са все още значителни.

Утре и там ще са слаби, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат, прогнозират синоптиците от НИМХ - БАН.

Вятърът малко ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток.

Ще бъде много студено, като сутринта температурите ще са предимно между минус 7 и минус 12 градуса, на места - и по-ниски, а и дневните почти навсякъде ще са отрицателни - между минус 2 и минус 7 градуса, в югоизточните райони - малко по-високи.

През нощта срещу сряда, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2 - минус 5 градуса.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

В сряда с обръщане на вятъра от север-северозапад ще нахлуе нова порция студен въздух. Отново ще има валежи от сняг, на повече места и повече като количество в югоизточната половина от страната. По-късно през деня от запад валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва.

Минимални температури - предимно между минус 14 и минус 9 градуса, максимални - между минус 9 и минус 4 градуса, в крайните югозападни райони - до 3-4 градуса.

Март ще започне с ниски температури - предимно между минус 15 и минус 10 градуса, в отделни райони - по-ниски. Ще бъде почти тихо.

През деня ще има и слънчеви часове. Вятърът ще придобие южна компонента и ще започне затопляне. Дневните температури ще са между минус 6 и минус 1 градус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
6
 
! Отговори
Забравихме да четем преди 6 години
До НелиДа бяхте прочели цялата статия преди да коментирате!
4
3
 
16
 
! Отговори
Нели преди 6 години
Баба Марта идва на 01. 03., а Малък Сечко е сега, през февруари! Пак пишете неправилно заглавие....
3
4
 
15
 
! Отговори
научен подход преди 6 години
Поради глобалното застудяване, тълпи от зелени активисти изясняват на широката публика причините предизвикали глобално застудяване.
2
5
 
20
 
! Отговори
МВР преди 6 години
Фъндъкова няма връзка с главния мозък. Юрданке вдигни заплатата на избирателите си от чистотата, защото е Гавра да видиш снегорини с вдигнати гребла, вместо да чистят.И да те питам кмете: Защо хвърляш сол, която убива всякаква растителност, а не обещаните от теб екологични материали срещу лед!?! Кмете ..........много крадеш!!!!?!
1
2
 
39
 
! Отговори
днеса преди 6 години
А през лятото очаквайте глобално затопляне.