Какво ли ни носи Баба Марта? Студ и сняг, малко слънчице

Едва в края на идния месец температурите ще се покачат
Обновена: 28 фев 2018 13:17 | 28 фев 2018 13:10,
6
Какво ли ни носи Баба Марта? Студ и сняг, малко слънчице
Снимка: flickr

Според синоптичните прогнози в четвъртък облаците над страната ще намалеят до слънчево време. Сутринта минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 10 до минус 15 градуса, но на места най-вече в котловините на областите Перник, Кюстендил и София, не са изключени стойности и до минус 20, минус 22 градуса.

През деня слънчевото време и слаб югоизточен вятър ще повишат температурите.

В петък ще се заоблачи. Ще превали сняг, който през деня от юг на север ще преминава в дъжд. Има условия за поледици, предупреждава пред "Труд" Петър Янков от ТВ МЕТ.

В събота в сутрешните часове все още ще превалява дъжд, в северните райони дъжд и сняг с поледици.

В неделя отново ще бъде предимно облачно и ще превалява дъжд. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат от 3 до 8 градуса.

В понеделник и вторник ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява дъжд, по високите части на планините – сняг. На места валежите ще са значителни и заедно с топящия се сняг ще повишават водните нива на реките.

В сряда преваляванията ще спрат и ще има повече слънчеви часове. Сравнително топло ще бъде и на 8, 9 март. Облачността ще бъде разкъсана и променлива, възможни са и превалявания.

През първата половина на второто десетдневие от идния месец динамичното време ще се запази. Преваляванията ще са често явление.

След 15-ти ще настъпи стабилизиране на времето. Ще бъде предимно слънчево и дневните температури ще се повишават, но сутрешните ще останат ниски и не са изключени още мразове.

През последните десет дни от март ни очакват повече слънце и по-високи дневни температури. Кратки пролетни дъждове ще има в периода от 22 до 24 март и в края на месеца, като не е изключено и по-сериозно застудяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата от край време си е 6 месеца... Нищо нередно няма...
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да вали, ама може и да не вали. :))Ама като гледам как събират дърва индианците, сигурно ще е студено!
4
1
 
11
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 6 години
Така, де. Ако искаш да знаеш какво е времето навън, отваряш прозореца и ... то е такова, каквото е в момента. Иначе всичко останало има хипотетичен характер и е според зависи-то: ако духнело малко вятър, с посоката З-ЮЗ и скорост от поне 22.5 км/ч, ако антициклонът над Средиземноморието се завърти малко по-наляво, и т.н.Затова му викат и прогноза.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 10-на дни прогнозата за идващия понеделник беше за 16 градуса, днес е за 2. Щом за 10 дни напред не е ясно, какво остава за цял месец.
2
4
 
20
 
! Отговори
.. преди 6 години
Те и за днес обещаваха в София температурите да са около минус 15 - минус 18, а *** сутринта преди 7 часа беше около минус 6.Не знам за какви минус 20 говорят за идните дни, а *** не им вярвам. Я има минуст 5, я не.Паника да има, че народа почва да мисли глупости и мое да се вдигне на бунт...
1
1
 
25
 
! Отговори
Разбирач преди 6 години
Хвърляли са боб. След 10 дни никой не може да каже какво ще е времето. Прочетете тази статия на 20 март и ще видите, че няма да е така.