Затопля се, температурите стигат до 16°C

Времето ще е облачно, ще превалява слаб дъжд
6 мар 2018 08:00, Петя Славова
1
Затопля се, температурите стигат до 16°C
Снимка: Reuters

През денонощието ще преобладава облачно време. Ще превалява предимно слаб дъжд. В сутрешните часове на места в равнините е мъгливо, а в северозападните райони превалява сняг. През деня ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в северните райони - от изток, пише БТА.

Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните ще са в широки граници - между 3 и 8 градуса в Северна, и от 11 до 16 градуса в Южна България.

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд в часовете преди обяд. Сутринта ще духа до умерен източен вятър, след пладне ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са от 6-7 градуса в северните, до 12-13 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, след обяд на места ще се усили до 4.

Над планините ще е предимно облачно с превалявания от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В сряда температурите ще са все още в доста широки граници, дневните покрай Дунав - под 10 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са между 14 и 19 градуса. Минималните - от около нулата покрай Дунав до 10-12 градуса в югоизточните райони. Облачността ще е променлива, на отделни места ще превали дъжд.

Ще духа слаб, главно в Източна България умерен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад. В четвъртък ще преобладава облачно време, на повече места ще превали дъжд, над 900-1000 метра - сняг; по-голяма вероятност за по-съществени количества има в източните райони, а в югоизточните са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: облачноствремевалежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари