Мрачен вторник: Ще превали и ще прегърми!

По високите части на планините ще падне сняг
13 мар 2018 07:49,
0
Мрачен вторник: Ще превали и ще прегърми!
Снимка: архив "Булфото"

Времето днес ще е облачно и дъждовно, най-вече над Източна България. В някои райони край морето и в Рило-Родопската област, се очакват и гръмотевици. Ще духа до умерен, в Северна България и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

В Източна България ще вали и ще гърми най-вече преди обяд. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала, сочи прогнозата на НИМХ при БАН.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има кратки валежи от дъжд, а по високите части и от княг. В Родопите ще има условия за гръмотевични бури. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

През следващите дни ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност. На отделни места ще има и краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони.

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, но малко ще отслабне – вече ще е предимно умерен, по-добре изразен в Дунавската равнина и в източните райони. Температурите ще бъдат близки до обичайните за средата на март.

В четвъртък ще е почти тихо, сутрешните температури ще се понижат. В петък с югозападен вятър ще се затопля. Вероятността за валежи е сравнително малка, облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна; по-значителна ще е над Западна България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари