Удрят ни циклон след циклон: "Анабет" ни носи сняг и до –8°С

Още довечера в София може да завали сняг, най-студено - в края на седмицата
Обновена: 20 мар 2018 07:18 | 19 мар 2018 17:00,
22
Удрят ни циклон след циклон: "Анабет" ни носи сняг и до –8°С
Снимка: Reuters

Циклон след циклон от Средиземноморието ще се сменят през следващите дни и ще носят в страната ни много дъжд, студ и дори сняг. Още тази вечер ще усетим влиянието на един от тях - "Анабет".

Това прогнозират синоптиците за времето у нас през тази седмица. Лошото време ще остане през всичките седем дни. В събота се очакват минимални температури от минус 5 в София и до минус 8 в Северозападна България. Максималните ще стигнат едва 2 градуса в Смолян и до 9 градуса в Ямбол и Благоевград, сочи прогнозата на синоптиците от НИМХ при БАН, цитирана от "Монитор".

Утре температурите ще продължат да падат и на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Запад ще завали сняг. В останалата част от страната – дъжд. В края на деня във вторник от юг-югозапад валежите ще спират и облачността за кратко ще се разкъса до слънчево.

Дневните температури ще са в много широки граници: между 2° и 5° в Северна и  9° и 14° - в Южна България.

В сряда облачността отново ще се увеличи. Малко ще се затопли, но привечер и през нощта срещу четвъртък ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи, които бързо ще обхванат цялата страна. Повишена е вероятността дъждът да е обилен и в много райони да премине в сняг.

"Лошо време ни чака - ще има сняг, ще има и дъжд и вятър. Огромна долина на студ се спуска над цяла Европа. Навсякъде в континента ще има отрицателни температури", присъедини се към прогнозите и климатологът Георги Рачев.

Той обясни, че довечера в София може да вали сняг. Снежинки ще падат и в района на Видин.  Климатологът припомни, че българинът е казал, че има щъркелов сняг. Студът според Рачев ще е най-голям в четвъртък, когато температурите ще паднат до минус 7 градуса.

"Средиземноморието буквално бълва циклон след циклон. "Анабет" още следобед ще даде отражение в страната", каза още Рачев пред Нова.

Той прогнозира, че валежите ще бъдат между 30 и 50 литра на места. "Със сигурност ще има разливи, не искам да казвам наводнения.", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Tова е нищо преди 2 години
Ако знаете какво в чака след 2 години....
16
1
 
4
 
! Отговори
България да гее преди 6 години
Гаф след гаф, гол след гол, циклон след циклон!
15
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Анабет - сняг до кръста за първа пролет...
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До да да даДа сте чували за КЛИМАТИЧНА ВОЙНАпо времето на правешкия селянин в Работническо дело не пишеше за циклони и бяхте щастливи. Сега на падналия през зимата сняг му викате климатична война.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Русия не ВИ дават да изнасяте онези от Запад , а нашите получават пари за това да го контролират като обричат собствената ни икономика на падение .Затрихме си сами руския пазар ако бяхме нация с достойнство щяхме да го отстояваме а не да зачеркнем търговията с Русия -е това са политиците ни -едни продажници които дори не живеят у нас отрочетата им учат на Запад -на всичките без значение дали са червени или гербери или патриоти
12
2
 
6
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Стиа е аз хвърлих зимния джеиз
11
7
 
16
 
! Отговори
Путкин преди 6 години
Това е ХААРП климатичното оръжие, могат да накарат да завали сняг в пустинята, има го от 70те години, но още немогат да го настроят точно щото бая торнада предизвикаха и озонова дупка направиха и още го чопкат нещо...
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
9
9
 
17
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Путин води климатична война. Като не ми дават да изнасяме за Русия праскови и кайсии. Ето ви мразове и не няма да ядем, но и вие ще гладувате. Опасен е Путин, и земетресенията предизвиква, озонови дупки отвяра в небето. Да отрови някой предател някъде за него е детска игра. Путин е виновен!
8
5
 
15
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Това е резултатът от климатичните промени - циклон след циклон, обилни валежи (следствие от повишено изпарение на световните океани), по-мощни природни явления... Това ще е само началото... Човечеството само си причини това, но май вече е късно!
7
2
 
17
 
! Отговори
да да да преди 6 години
Да сте чували за КЛИМАТИЧНА ВОЙНА -мамицата ни разкатаха
6
1
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Накратко - циклонът, който се циклеше от север, ще започне да се цикли отвсякъде. А след него ни очаква циклотронът.
5
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въглища ама от автомобилни гуми... Чичо смог отново се задава. Циника Фандъкова може да си заавре зеленото билетче ....
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голем праз! Дърва и въглища има!
3
17
 
11
 
! Отговори
соросоид преди 6 години
не бе хора, няма място в съседната статия, ама аз да си напиша - това е щото и природата е анти путин и смята че новичок е руски и са си убили двойния агент, щото ги е яд че са го пуснали и не са си го утепали като е бил в затвора в Русия
2
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла зима нямаше зима, дойде пролетта и хвана студ. Побъркахме и природата, но тя си го връща винаги. Споко!
1
9
 
48
 
! Отговори
Синоптик преди 6 години
Мен ме е ударило безпаричието, така че и минус 40 да стане няма да ми направи впечатление.Да го мислят мутрите с пачките.