Снежни виелици на север, порои на юг! Пак в капана на времето

От утре ще задуха северен вятър и ще застудее значително
21 мар 2018 19:15,
7
Снежни виелици на север, порои на юг! Пак в капана на времето
Снимка: архив "Булфото"

Оранжев код за снежни виелици в цяла Северна България обявиха синоптиците за утре. В Южна България предупреждението е с жълт код за проливни дъждове.

Метеорологичната обстановка ще се усложни, предупредиха от НИМХ при БАН.

През нощта и утре с вятър от север ще нахлува по-студен въздух. Валежите ще продължат и дори ще се усилят. В Северна България и по високите котловинни полета ще вали сняг, в Горнотракийската низина дъжд. Със застудяването през деня обаче и там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Само в крайните югозападни райони валежите ще останат от дъжд.

Утре ще се образува снежна покривка, а на много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Сутрешните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, през деня ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 3 и 2 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.

В Северна България се очаква да натрупа до 30 см сняг.

Край морето ще е облачно, ще вали дъжд и мокър сняг. Ще духа северен вятър. Максималните температури ще са между 2 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е предимно 3 бала.

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 6.

През нощта срещу петък валежите ще продължат, вече и в по-голямата част от Южна България ще вали сняг.

В последния работен ден ще вали по-малко, но едва привечер снегът и дъждът ще спрат. Вятърът ще отслабне, в Южна България - чувствително.

В събота ще е облачно и само на отделни места ще прехвърча сняг. Вятърът ще стихне, но ще е студено. Сутрешните температури ще са отрицателни - в Северна България ще са и под минус 5 градуса, дневните ще са предимно между 0 и 5 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тази година няма кой да хваща снежинките във въздуха.
4
4
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Това си е естествената среда на 4 MOTION-a, така че не се притеснявам въобще. А ония предатели от към тypcко и гръцко, нека потъват...за сега
3
3
 
17
 
! Отговори
АНЧО преди 6 години
СНЯГ СЕ СИПЕ НА ПАРЦАЛИ В КЪЩИ ИМА ВИНЦЕ СВИНСКО НЕКА ВАЛИ.....
2
14
 
4
 
! Отговори
след избора преди 6 години
Путин може да не знае кой е им дал писменост и вяра, но може да духа силно.
1
4
 
20
 
! Отговори
Дърва и въглища има преди 6 години
Нека вали, нека вее, ич през *я да ти не е!