Дъжд и сняг и в понеделник! Но градусите тръгват нагоре

В пет области е обявен жълт код за опасни поледици
26 мар 2018 08:01,
2
Дъжд и сняг и в понеделник! Но градусите тръгват нагоре
Снимка: архив "Булфото"

И новата седмица започва с валежи – в част от страната от дъжд, а в друга – от сняг. Температурите обаче ще се повишават.

Минималните ще са между минус 1 и 4 градуса, по Черноморието 5-7 градуса. Максималните ще са от 5-6 градуса в северозападните райони до 14-15 градуса в Източна България и крайните югозападни райони. Това сочи прогнозата на НИМХ при БАН, цитирана от "Фокус".

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м - дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Жълт код за поледици е обявен за 5 области в страната днес - Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.
В Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали е обявен жълт код заради очаквани силни ветрове.

Във вторник ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, предимно слаби и краткотрайни. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен.

По-късно през деня от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в сряда ще бъде променлива, предимно средна и висока. Вероятността за валежи вече е по-малка, но на отделни места все още са възможни краткотрайни превалявания.

Сутринта ще е студено, но дневните температури бързо ще се повишават. Северозападният вятър ще отслабне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Дили Жансов преди 6 години
Какво ще бъде времето утре - ще ви кажем вдругиден !Откъде дойдоха тез кодове , бе ?! Нали в събота вечер валежите щяха да спират , а от неделя- високи температури и тук-там леки превалявания ?!Или лятното часово време обърка системата - дойде зимно , ама астрономическо .
1
1
 
4
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Кой какво прави, Днес се притеснява градусите да са нагоре. Да не сме в Судан.