Облаци, дъжд и мъгли утре, след това затопляне

Слънцето ще ни радва в четвъртък и в петък
0
Облаци, дъжд и мъгли утре, след това затопляне
Снимка: БТА

През следващото денонощие от северозапад облачността ще продължи постепенно да се разкъсва и намалява.

През нощта и през по-голямата част от деня в югоизточната половина на страната ще се задържи облачно, с ръмежи, на места ще се образуват и мъгли. До вечерта и там облачността ще намалее.

Ще духа слаб до умерен северозападен, в югоизточните райони - североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а дневните ще достигнат 10-15 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане малко ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за март.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с по-съществени разкъсвания на облачността в северните райони. Там вятърът ще е от запад-северозапад, докато в южните все още ще е от североизток. По южното крайбрежие ще има и слаби валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 7 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето е 2 бала.

Над Западна Стара планина ще е предимно слънчево, а до края на деня и над останалите планински масиви облачността ще се разкъса и намалее. Преди обяд на места в Рило-Родопската област ще има превалявания от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 14 и 19 градуса, а минималните - между минус 1 и 4 градуса. В петък ще се задържи предимно слънчево и с още 2-3 градуса по-топло. Ще се появи юг-югозападен вятър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари