Вятърът утихва, времето ясно, слънцето ще топли

Температурите ще стигнат до 18 градуса утре
28 мар 2018 14:15, Анисия Иванова
3
Вятърът утихва, времето ясно, слънцето ще топли
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

През нощта и над източните райони облачността ще намалее и над страната ще се установи ясно време. Вятърът ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса.

Утре ще е предимно слънчево, след пладне - над западните райони - с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Според прогнозата за времето максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за март.

Над Черноморието ще е предимно слънчево със слаб вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България - с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който след обяд в ниските части ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево и с още 3-4 градуса по-топло. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в събота - по-късно през деня, и през нощта срещу неделя ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините - ще бъде умерен и временно силен.

Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 20 и 25 градуса. От запад ще се появи разкъсана висока и средна облачност, а привечер над Западна България ще се развие купесто-дъждовна. В отделни райони е възможно да превали и прегърми.  (НИМХ към БАН)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Факър преди 6 години
Откога го чакам!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И надежда за по малко сняг през лятото...