Затоплянето продължава. Температурите до 25 градуса

Само край морския бряг те ще стигнат до 16 градуса
4 апр 2018 07:50, Петя Славова
1
Затоплянето продължава. Температурите до 25 градуса
Снимка: архив, Булфото

През нощта бе предимно ясно и почти тихо. До сутринта на отделни места в близост до големите водни басейни се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури на 4 април ще са между 2 и 7 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност.

Ще духа слаб южен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по морския бряг - между 11 и 16 градуса, пише БТА.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, в северните райони - до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 11-12 градуса по северното крайбрежие, до 16-17 градуса в Бургаския залив. Температурата на морската вода 6-8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10.

В четвъртък ще се задържи топло, но над Западна България ще се появи и средна облачност, а след пладне ще се развие и купеста, и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

В петък в западната половина от страната на много места ще превали и прегърми; ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад и дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса.

Над Източна България облачността ще е разкъсана, вероятността за валежи е малка; отначало ще е почти тихо, по-късно ще се появи вятър от изток-североизток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари