Малко облачета, ще преръми дъждец, но топло и до 31°С

Следващите дни ще е слънчево, обещават ни синоптиците
24 апр 2018 08:20,
0
Малко облачета, ще преръми дъждец, но топло и до 31°С
Снимка: архив, Булфото

Днес от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава, а около и след обяд ще се развива и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.
Минималните температури ще са от 8° до 13°, а максималните ще са между 26° и 31°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

По Черноморието ще духа слаб до умерен югоизточен вятър и там максималните температури ще са по-ниски, между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април и ще остане без съществена промяна.

И през следващите дни ще остане топло и предимно слънчево, но малко по-неустойчиво. В следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на места, повече в планините и планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици.

Минималните температури най-често ще са между 9° и 14°, а дневните - между 25° и 30°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари