Лятото продължава с пълна пара! Температурите до 30°С

Събота и неделя се очаква захлаждане, прогнозира климатолог
1 май 2018 08:15,
2
Лятото продължава с пълна пара! Температурите до 30°С
Снимка: flickr

Лятното време продължава с високите за сезона температури. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, но на места ще има купеста облачност. Ако завали, то ще бъде за кратко. Валежите през следващите дни ще бъдат далеч, прогнозира климатологът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

"В Западна България се очаква да превали в следобедните часове. Източната част на страната е покрита с облаци. Те ще се стопят към средната част на страната. Към събота и неделя временно ще дойде краят на лятното време, което ни огря през април", посочи той в студиото на "България сутрин".

Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 25°-30°С.

Днес по Черноморието сутринта ще има ниска слоеста облачност или мъгла, които около обяд ще се разсейват и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 17°-21°. Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купесто и купесто-дъждовна облачност и в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари