Обичайното време: Горещини с валежи и гръмотевици

Вижте какво ни обещават синоптиците до края на седмицата
10 май 2018 20:15, Петя Славова
0
Обичайното време: Горещини с валежи и гръмотевици
Снимка: Reuters

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна. До сутринта само в отделни райони, а около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В отделни, главно планински райони, валежите ще са значителни по количество. До вечерта преваляванията ще спират, облачността над повечето райони ще намалее. Ще духа до умерен вятър от североизток.

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, максималните - между 20 и 25 градуса, сочи прогнозата за времето на синоптиците от БАН.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В отделни райони, главно по Южното Черноморие, ще са значителни по количество. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 19-21 градуса. Температурата на морската вода ще е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места след обяд ще са значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 - около 7 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и до вечерта ще е малко по-високо от средното за месеца.

На 12 и 13 май, събота и неделя, в източната половина от страната вероятността за валежи значително ще намалее, докато в западната - отново ще има условия за краткотрайни, но интензивни превалявания, главно в следобедните часове.

Температурите ще са близки до обичайните, преобладаващите максимални ще са между 19 и 24 градуса, а минималните - между 9 и 14 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари