Времето до сряда: Слънце до обед, следобед – дъжд

Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса
14 май 2018 08:20,
2
Времето до сряда: Слънце до обед, следобед – дъжд
Кадър: YouTube

Днес над страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и придружени с гръмотевици. В Северна България има повишена вероятност за градушки.

В крайните източни райони ще има повече слънчеви часове и ще се задържи почти без валеж. Ще духа слаб до умерен южен, в Дунавската равнина - североизточен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, сочи прогнозата за времето на синоптиците от БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 19-22 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месеца.

И през следващите дни - 15 и 16 май, въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни превалявания, на места и с гръмотевични бури, възможни са и градушки.

По-интензивни ще са явленията през нощта срещу сряда, 16 май, в северозападната част от страната. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните - преобладаващите максимални ще са между 22 и 27 градуса, а минималните - между 10 и 15 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари