Слънце, дъжд и гръм, градушка… Времето за днес

Температурите ще стигнат до 23 и 28 градуса
16 май 2018 07:34,
1
Слънце, дъжд и гръм, градушка… Времето за днес
Снимка: Булфото

Времето днес ще е слънчево в по-голямата част от страната. В някои райони обаче, най-вече в централните и източните райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Там ще има условия и за градушки.

Вятърът от северозапад ще се усили и с него за кратко в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух; в югоизточните райони ще духа до умерен югозападен вятър.

Максималните температури днес ще са между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е близко до средното за месеца. Това прогнозираха синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от "Фокус".

Край морето ще е слънчево, с временни увеличения на облачността. След обяд на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от юг-югозапад.
Максималните температури ще са 23-28°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжците от северозапада ще ми казват какво ще има :)