Петък – и слънце, и дъжд. Уикендът: Гръмотевици и град!

През уикенда се очаква времето да се захлади
17 май 2018 15:15,
5
Петък – и слънце, и дъжд. Уикендът: Гръмотевици и град!
Снимка: Visualhunt

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Южна България ще превали и прегърми, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН.

По-значително ще превали в югоизточните райони от страната. След пладне в Дунавската равнина ще се появи слаб до умерен западен вятър.

Привечер над Западна България облачността ще се увеличи и през нощта срещу събота и там ще има превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Максимални температури на въздуха ще са около 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 18-20 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево, но по късно през деня облачността ще се увеличава и на много места ще превали и прегърми. В отделни райони валежите ще са интензивни. Ще духа умерен, по билата - временно силен, вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В събота от север-северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух. Валежите ще обхванат страната, ще се усилят, ще има и гръмотевични бури и градушки.

Дневните температури на места в Северна България ще са около 20, докато на юг отново ще надвишават 25 градуса.

В неделя преди обяд ще превалява на места, главно в източната половина от страната, а след обяд - в планините. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравите да погърмите против градушка
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЪЖД, ГРАД И БУРИ - В СОФИЯ, ЧЕ НИЕ В ГАБРОВО ИМАМЕ КАРНАВАЛ В СЪБОТА.
1
0
 
2
 
! Отговори
Льольо преди 5 години
честито на печелившите