Слънце, дъжд и гръмотевици - следобед, може и градушка

Над Черноморието - слънчево, с температури до 26°
10 юни 2018 09:00,
1
Слънце, дъжд и гръмотевици - следобед, може и градушка
Снимка: Pixabay

Днес в сутрешните часове явленията в Западна България временно ще затихнат, а облачността ще се разкъса и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Около и след обяд отново на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, интензивни ще са явленията главно в планинските райони. Остават условията за градушки.

Над Източна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Според прогнозата за времето температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 25° и 30°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24-26°. Температурата на морската вода е 22-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще има значителна облачност, около и след обяд купесто-дъждовна. На места ще превали краткотраен дъжд, временно интензивен, придружен с гръмотевици.

Много слънчеви часове ще има над масивите в Източна България. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от изток-североизток.

Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 13°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
ZABOBOL преди 5 години
Tova na snimkata ne e CHENO MORE.