Валежи и гръмотевични бури ни чакат в събота

На места ще има условия за интензивни валежи и градушки
15 юни 2018 13:15, Красимир Ангелов
1
Валежи и гръмотевични бури ни чакат в събота
Снимка: Булфото

Дъждовен ще бъде съботният ден, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През нощта в отделни райони в Западна България, а утре на много места в страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки, като по-значителни ще са явленията в Северна и Западна България.

С валежи, само на отделни места, а преди обяд и с повече слънчеви часове, ще е в крайните източни райони. Максималните температури ще бъдат предимно между 25 и 30 градуса.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 25-29 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19 градуса, на 2000 м - около 13 градуса.

В неделя и понеделник ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки. От северозапад, в източните райони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух; температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24 и 29 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
пиле Гроуър преди 5 години
А бе , те ни чакат , ама ние няма да отидем на срещата !