Пак вали! "Жълт" и "оранжев" код за почти цялата страна

Над Източна България ще е слънчево, но само до обяд
29 юни 2018 08:06, Елка Василева
4
Пак вали! "Жълт" и "оранжев" код за почти цялата страна
Снимка: архив, Reuters

Жълт и оранжев код за дъжд и гръмотевици е в сила за почти цялата страната. Оранжев код е обявен за областите София-град, София-област, Монтана, Враца, Ловеч и Пазарджик. През следващото денонощие в тези области валежите ще продължат, като по-значителни ще са през първата половина. Очаквани нови количества валежи до 25-40 л/кв.м.

В областите Видин, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Пловдив и Плевен е в сила жълт код за валежи. В тези райони валежите ще продължат, като по-значителни ще са през първата половина на деня. Очаквани нови количества валежи до 25-30 л/кв.м.

Жълт код за валежи и гръмотевична активност е в сила за Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. В тези области ще има краткотрайни валежи с локални количества до 20 л/кв.м.

Днес над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, но вече ще са по-малко като количество. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за юни, гласи прогнозата за времето на НИМХ.

Над Източна България ще е предимно слънчево, но след обяд ще развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места и там ще превали прегърми. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Остава сравнително хладно с максимални температури между 20° и 25°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развие купеста облачността и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури по крайбрежието 22-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще се задържи предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
морски преди 5 години
Вчера и днес във Варна е слънчево , без превалявания.За сега сме късметлии.
1
0
 
10
 
! Отговори
Герб преди 5 години
Пороите определено имат политически характер и целят да ни дискредитират в края на европредседателството.